PDA

Bekijk Volledige Versie : Aansluiten Scheppach HM2



ome_tom
20-08-17, 11:41
Goede middag allen,

Overlaatst heb ik me een Scheppach HM2 aangeschaft.
Nu vertelde de vorige gebruiker me dat die op 230V was aangesloten, hoewel het een 400v motor is.
Maar ik wil die op 400v laten werken. In de schakelaar zie ik 1 gesoldeerde brug. In de motor zelf zie ik niet direct iets dat aangepast is.
Ook zijn in de schakelaar maar 4 pinnen aangesloten (Aarding inclusief).
Voor een 400v motor lijkt me dat OK omdat de neuter niet gebruikt wordt, maar ik weet dus niet welke aanpassingen die persoon verder nog gedaan heeft om de motor op 230 ipv 400 te laten werken.


In de motor zelf is alles met kroonstenen aangesloten, dus daar kan vanalles herdraad zijn...

Hieronder enkele foto's en tekeningetjes ter verduidelijking:
Typeplaatje motor
67494
Foto aansluiting in de motor
67496
"Schematische" voorstelling aansluiting motor (focus niet te hard op de kleuren; ik ben slecht in kleurnuances (bruin/geel/oranje of blauw/groen...) herkennen :/):
67495

Er komen dus OP HET ZICHT! 3 kabels uit de motor (Of op z'n minst lijken de draden zo gebundeld). 1 met 2 draden en 2 met 3 draden.
Op 1 van de kroonstenen komen van elke kabel 1 draad aan.
Op 2 van de kroonstenen komt van de kabels met 3 draden telkens 1 draad aan
Van de kabel met 2 draden komt de 2de draad op een aparte kroonsteen aan.

En nu weet ik dus niet hoe het verder moet.
1.:Is deze setup goed om op 400V aan te sluiten?
2.: Hoe moeten deze draden samengenomen worden
3.: Hoe moeten de 4 punten worden aangesloten? (Vind ik persoonlijk al een beetje vreemd, daar ik bij 3-Fase 400 eigenlijk slechts 3 aansluitpunten zou verwachten)

Ronald L.
20-08-17, 12:18
Zijn er condensatoren aangesloten?
Om een 3 fase motor op 1 fase te laten draaien wordt een zgn steinmetz schakeling toegepast.
Er zouden 2x3 draden naar de motor moeten lopen, exclusief de aarde.

ome_tom
20-08-17, 12:38
Dag Ronald,

Alvast bedankt voor uw antwoord.

Ik zie geen condensatoren.

Uit de motor komen 2x3 draden en 1x2 draden.
Aarding zit op een apart plaatje en zie ik niet direct "in" de motor lopen Die komt aan op een plaatje waarop de kroonsteentjes zijn gemonteerd.

FredR
20-08-17, 12:41
Deze heeft op 3x220V gelopen dus in driehoek. hij moet nu in ster geschakeld worden 380V. Normaal komen er 6 draden uit de motor en eventueel 2 extra voor een thermische beveiliging.
Zoek de 3 wikkelingen op ( doormeten daar waar ohmse weerastand is tussen 2 draden is een wikkeling.
In ster moet van iedere wikkeling er 1 draad genomen en onder 1 klem van de kroonsteen. De andere uiteinden van de wikkeling krijgt dan ieder 1 fase. Loopt de motor dan verkeerdom draai 2 fases om.
ik hoop dat dit duidelijk is.

Fred

ome_tom
20-08-17, 13:31
Als ik het goed begrijp pak ik van de 3 paren 1 uiteinde en verbind die allemaal samen. Het andere uiteinde komt dan telkens apart op een fase.

FredR
20-08-17, 14:43
Als ik het goed begrijp pak ik van de 3 paren 1 uiteinde en verbind die allemaal samen. Het andere uiteinde komt dan telkens apart op een fase.
dat zou wel de logische volgorde zijn ja. Die 2 die apart eruit komen lijken mij van een thermische beveiliging.

Fred

ome_tom
20-08-17, 16:21
Bedankt!
Even met de multimeter de weerstand gemeten en idd, er is telkens 1 uiteinde van een bundel van 3 verbonden met 1 uiteinde van de andere bundel van 3. De 2 in de bundel van 2 zijn ook aan elkaar verbonden, wat dus de thermische beveiliging doet vermoeden.
En als ik de verbindingen bekijk staat nu alles in driehoek.

Dus idd, van 1 bundel alles samennemen en van de andere telkens op een andere fase.
De thermische beveiliging op 1 van de 3 fasen en de andere kant naar de nul.

Thx voor de hulp! Ik kan weer verder ;)

FredR
20-08-17, 17:15
Bedankt!

De thermische beveiliging op 1 van de 3 fasen en de andere kant naar de nul.

Thx voor de hulp! Ik kan weer verder ;)
dit zou ik niet doen.
Die thermische beveiliging gaat naar een relais dat de 3 fasen schakeld. Valt hij thermisch uit dan is de nul van het relais niet meer met de nul verbonden en zal hij afvalle.

Fred

ome_tom
20-08-17, 17:36
Ok,
ik ging er ff verkeerd vanuit dat blauw de nul was.
67521
Zo dus.
Op de motor, 3 draden samen nemen, de andere kant van die 3 draden op zwart, bruin en grijs en de thermische beveiliging op grijs en blauw (en blauw is dus niet nul. Nul wordt niet gebruikt. shame on me!)

FredR
20-08-17, 18:12
Nu zal het relais nooit aantrekken. 13-14 niet gebruiken maar bl rechtstreeks op A1 dam is het goed, en tussen A2 en pootje 2 moet je een schakelaar zetten zodat je hem kunt inschakelen.
gr op de nul aansluiten en een 220v relais gebruiken is goedkoper.die gr moet anders ook voor het relais zitten.

Fred

ome_tom
24-08-17, 08:28
Bedankt voor de reacties.
Dit heeft zeker geholpen!
De relais is een 400v relais en die heb ik dus op 2 fasen aangesloten.
Ondertussen is alles aangesloten en werkende.

Nogmaals bedankt voor jullie hulp!

FredR
24-08-17, 16:24
Mooi toch......

Fred