Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 5 van de 7 EersteEerste ... 34567 LaatsteLaatste
Resultaten 41 tot 50 van de 66
 1. #41
  Het nieuwe raam zit er alvast in:


  Ook de nieuwe chappe ligt er en de oude muurtjes in de werkplaats zijn gesloopt. Al een héle verbetering vind ik persoonlijk!
  Erg tevreden van de chapper overigens, aangezien hij zonder meerkost een dorpel heeft vervangen (de oude was al jaren gebarsten), en ze beide heeft herlegd zodat er wat afschot op zit ivm waterafvoer.
  Tot overmaat van ramp brak het deksel van onze sceptische put terwijl hij achter zijn auto stond (tgv werken in de voortuin en op de oprit). Hij heeft me vervolgens een nieuw deksel van gewapend beton bezorgd, gratis!
  De deuren zijn opgemeten en besteld, dus die kunnen eender welk moment geleverd en geplaatst worden.


  Ondertussen maak ik me klaar om het hout te bestellen. Ik twijfel echter nog wat over de bevestiging van de strijkbalken aan de muur. Kan ik daarvoor gewoon kozijnpluggen gebruiken? De strijkbalken worden 75mm dik dus wilde ik kozijnpluggen van 10mm diameter en 12mm lang nemen. Als ik deze een halve cm verzink in het hout zitten ze 50mm in de muur wat volgens de handleiding van Fisher de gewenste diepte is.

 2. #42
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jul 2011
  Locatie
  West-Friesland
  Berichten
  1.465
  Dat ziet er gelikt uit, is het een werkvloer of dansvloer?
  Waar gehakt wordt, vallen spaanders.

 3. #43
  De deuren zijn geleverd en geplaatst! Weer een heel stuk beter zo.
  Ondertussen is ook de voortuin eindelijk klaar (hehe...pfff) dus ook daar maar even een fototje van :-)

  Straks het hout gaan bestellen en dan kan ik aan de afwerking beginnen!

  @Spaander: Een ondervloer voor de tegels die nog komen ;-) Dansen doe ik toch liever op een houten vloer... (Ik doe namelijk al enkele jaren aan stijldansen :-) )

 4. #44
  Tijd voor nog wat foto's:


  Plafondbalken naar binnen gebracht:


  De CLS balken voor de wanden:


  Eerste wand staat, even een plaat OSB ertegen om na te kijken dat alles uitkomt zoals gemeten & gepland.


  De eerste strijkbalk voorboren. Deze gaat tegen de muur met 15 bouten maatje 10x135, volgens mijn berekeningen ruim zat voor een vliering.


  De strijkbalk de lucht in krijgen had ik het meeste vrees voor. Die weegt toch aardig door, en om ze dan in je eentje op 2m45 boven de grond tegen de muur te schroeven... Maar al bij al ging dat erg vlot, mede omdat ik eerst het frame had rechtgezet, waarop de balk dan even kon rusten bij het schroeven.


  Tot slot ook al de balkdragers tegen de strijkbalk vastgezet. De middelste 3 staan wat vreemd qua afstand, dat is omdat er halverwege een raveelbalk komt zodat er een vlizotrap van 70x120 tussen moet.


  De volgende sessie ga ik het kader aan de overliggende muur bouwen en de strijkbalk daar plaatsen, waarna het plafond erin kan.

  Tot nog toe ging alles bijzonder vlot, behalve toen ik het eerste kader recht wilde zetten: ik had geen rekening gehouden met het stopcontact halverwege de ruimte, waardoor ik het kader niet recht kon zetten, en dus ook de ruimte niet meer uit kon want de balken lagen voor de deur

 5. #45
  Nog maar eens even een update.
  Ondertussen steken alle plafondbalken erin. Verder heb ik ook de tijd gevonden om de 2de muur van frame te voorzien en de eerste muur te isoleren. Afgelopen weekend heb ik nog stevig wat kunnen doorwerken, dus de eerste muur is ook volledig voorzien van OSB.

  Hoewel ik lang van plan was om PVC tegels als vloer te leggen, heb ik me toch bedacht. PVC tegels zijn nog steeds behoorlijk duur, zelfs overstock kost nog €28/m² wat neer zou komen op zo'n €360 aan vloer. Bovendien vind ik ze al bij al nog steeds behoorlijk lelijk, zeker in zo'n kleine ruimte.
  Aangezien ik toch voornamelijk met kleine werkstukjes werk en zelden groot materiaal versleep, heb ik een iets controversiëlere keuze gemaakt (althans dat denk ik toch), namelijk een eenvoudige laminaat. Quickstep Creo + ondervloer, wat neerkwam op €185 in totaal, net de helft van PVC dus. En stukken mooier!
  Impulsief als ik ben heb ik de laminaat alvast aangeschaft (was toevallig ook nog net in de aanbieding), ik kan amper wachten om hem te leggen, maar ga toch eerst de rest van de muren afwerken :-)

  Om af te sluiten nog wat foto's van de stand van zaken:

 6. #46
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1
  Wow...Erg mooi om te zien hoe je nieuwe werkplaats vorm krijgt. Laminaat als vloer ? Da's is wel chique !! Ik vraag me af of het niet iets te glad zal zijn.

  Heb je al een lijstje klaar met de eerstvolgende werkstukken die uit deze mooie ruimte gaan komen ?
  met vriendelijke groet,
  rick
  http://thewoodworkersattic.blogspot.com/

 7. #47
  Laminaat kan inderdaad nogal glad zijn als je veel kracht moet zetten, om te schaven bijvoorbbeeld, maar daar heb ik geen last van. Mijn lijstje met werkstukken is namelijk vrij eenvoudig:
  - pijp
  - pijp
  - pijp
  - pijp
  - tamper
  - doosje voor 'n pijp
  - pijp
  ...

  Je snapt't punt vast wel ;-)

  Het is ook daarom dat ik rustig laminaat durf leggen, ik heb toch alleen maar kleine werkstukken. Als ik iets groots bouw doe ik dat in de garage want daar is de werkplaats niet groot genoeg voor :-)

 8. #48
  Ziet er goed uit!!! Ga zo door Ben benieuwd naar het vervolg...

 9. #49
  Het is niet alleen link als je veel kracht moet zetten. Als er zaagsel op ligt kan je ook goed slippen als je gewoon loopt. Mijn vloer is underlayment wat intussen aardig gepolijst raakt. Als ik flink heb staan zagen haal ik daar echt wel even een bezem overheen voor ik iets anders ga doen.

 10. #50
  Klinkt als een extra motivatie om te poetsen ;-)

  Sowieso zaag ik vrij weinig, enkel blokken bruyere zaag ik op de lintzaag, de rest is schuren. Er moet toch echt wel een afzuiging komen voor ik terug aan de slag ga in mijn werkplaats.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top