Ik denk niet dat meervoudige zaagbladen, of frezen verboden zijn op zaagmachines. Het "probleem" zal zich hier eerder stellen bij de fabrikanten. Die leveren geen, of bijna geen machines waar dit op mogelijk is. Vermoedelijk omdat er ook geen vraag naar is. De Europese (zaag)machines, en de manier van werken ermee is totaal anders dan wat men in de US pleegt te doen.
Veel bewerkingen worden hier meestal op de verticale freesmachine gedaan. Zaagtafels zoals men in de US meestal gebruikt worden hier als ondingen gezien, ze zijn gevaarlijker om mee te werken, en de toepassingen zijn heel wat beperkter. Dat geklooi met die lange doorlopende langsgeleiders alleen al, daar krijgt elke pro koude rillingen van. Dat vraagt om ongelukken, niet voor niks dat je regelmatig beelden tegenkomt van stukken hout of plaat die terug geslagen werden door het zaagblad. Zaag daar maar eens een stuk hout mee dat wat werkt tijdens het zagen
Daar worden dus (dure) zaagmachines verkocht waarbij je als klant zelf aan de slag moet om één en ander ineen te flansen, wat dan moet dienen als zaagslede en dergelijke.
Origineel is het gewoon een brandhoutzaag, waarbij je het brandhout wel mooi evenwijdig kan zagen, maar op lengte zagen is dan weer niet mogelijk
Vraag tien beroeps naar hun mening over US zaagmachines en negen antwoorden bovenstaande, of iets gelijkaardig, daar verkoopt een fabrikant dus geen meervoudige zaagbladen aan. Die ene die er wel iets in ziet moet dan maar noodgedwongen zelf aan de slag.
Waar wel meervoudige zaagbladen of frezen gebruikt werden, en worden, dat is bij radiaalzaagmachines. Begin jaren '70 waren hier al verstelbare frezen voor verkrijgbaar.
Zelf gebruik ik op deze machine ook regelmatig twee of meer zaagbladen

Dat dit op deze machines kan is dan weer te danken aan het land van herkomst.
Mvg,
André