Overzicht houthandels

pepijn

Actieve deelnemer
3 nov 2010
169
0
Forumgenoten,

Het is me opgevallen dat ik nergens een soort lijst heb kunnen vinden met veel houthandelaren, alleen her en der een berichtje dat iemand in een bepaalde omgeving een houthandel zoekt waar een aantal losse reacties op komen die onhandig zijn als je naar een handelaar in de buurt zoekt.
Toen kwam ik met het idee om een lijst te maken met handelaren, maar daarbij bedacht ik dat je op je woonplaats of steden in de buurt zoekt waar je ze verwacht, en dus een hoop mis kan lopen.
Daarna kwam een andere ingeving door ze op een kaart te plaatsen waar men recensies achter kan laten, en we elkaar op die manier helpen.

Omdat het mijn idee was, vond ik het wel zo netjes om ermee te beginnen en zodoende heb ik met enig zoekwerk een aantal houthandelaren in de buurt gevonden en op de kaart geplaatst.

Houthandels in Nederland op google maps

Hierbij vraag ik jullie dus om adressen te plaatsen van houthandels zodat ik ze op de kaart kan zetten, eventueel met recentie.
Verder zal ik beginnen om alle geplaatste handelaren die al genoemd zijn op het forum toe te voegen.

Pepijn
 

TH0M

Actieve deelnemer
9 sep 2010
649
1
Arnhem
Leuk plan!

Mischien is het ook een goed idee om te specialiteiten van de betreffende houthandel er bij te zetten. AF is volgens mij goed in exotische houtsoorten, maar voor grenen of vuren hoef je er niet persee heen.

Voor Steigerhout:
http://www.steiger-shop.nl/steigerplank ... ruikt.html
Geurdeland 8 6673 DR Andelst

Hebben allerlei maten planken gesorteerd opgeslagen. Zelf inladen wat je nodig hebt, en vervolgens afrekenen.
 

pepijn

Actieve deelnemer
3 nov 2010
169
0
Toegevoegd, er staan inmiddels 36 stuks op de kaart !

Helaas moet ik er nu weer vandoor, ik zal in de loop van de dag klikbare links toevoegen op de kaart zodat je naar de website gaat van de betreffende houthandel.
 

pepijn

Actieve deelnemer
3 nov 2010
169
0
Eerste paar links toegevoegd (staan onderin de lijst aan de linkerkant).
De tot nu toe aanwezige recensies staan er ook bij (zichtbaar aan de linkerkant en als je op de 'punaise' hebt geklikt).

Edit 16:37: Inmiddels overal een link toegevoegd.
 

pepijn

Actieve deelnemer
3 nov 2010
169
0
Geen verkeerd idee om ook België erbij te zetten, ik zet 'm er straks bij.
Heb je er ook een recensie van zodat ik die er meteen bij kan zetten ?
 

DDR

Nieuw lid
8 dec 2010
11
0
Houthandel Leirman, uw leverancier voor alle houtproducten en benodigheden

Wij hebben steeds een grote voorraad hout aanwezig in ons magazijn, zodat we alle klanten optimaal kunnen bedienen. Maar ook de kwaliteit van het hout en andere producten speelt een belangrijke rol, Om die reden hebben wij enkel gecertificeerd hout om deze te garanderen.

Alle afwerkingsproducten voor binnen- en buiten kunt u vinden bij houthandel Leirman, van parket tot plinten, planchetten , kurk, plafonds, wandbekleding, Velux© ramen en accessoires.
Ook met schoonmaak- en onderhoudsproducten voor houtproducten en parketvloeren en laminaat kunnen wij u van dienst zijn.

Ook te huur: Gyproc-lift

Bouwen en verbouwen, alle hout- en plaatmateriaal, parket of laminaat, plafond-en wandafwerking en tuinhout.Sluitingsdagen
Gesloten op maandag 1/11, donderdag 11/11, vrijdag 12/11 en zaterdag 13/11/2010

Van op de website gecopiëerd.

Danny
 

pepijn

Actieve deelnemer
3 nov 2010
169
0
Met recensie doel ik op een winkelervaring, wat hebben ze op voorraad, hoe wordt je als klant behandeld, hoe zijn de prijzen...
 

pepijn

Actieve deelnemer
3 nov 2010
169
0
Houthasses zei:
Zeer goed idee! De houthandels rondom Groningen zijn al ingevuld zie ik.

Ik heb net nog even gezocht en er nog vier rondom de stad Groningen gevonden en toegevoegd, deze staan onderin de lijst.

De teller staat nu op 30 handelaren, een aantal posts hiervoor heb ik een beetje scheef gekeken :lol:
 

Okke

Actieve deelnemer
29 mei 2010
492
0
Hier in regio Eindhoven heb ik nu ervaring met 2 houthandels als particulier.
Ik weet er in Best 1 maar ik vermoed dat ze niet leveren aan particulieren, dus geen ervaring mee.

Looijmans te Someren, via internet hout besteld, is per vrachtwagen geleverd.
Prijs was best okee, stukken beter dan de bouwmarkten. Qua kwaliteit van het hout.... Mwah.
Beter dan bouwmarkten, meer keus natuurlijk, maar ik had plinten besteld waar toch wel hier en daar flinke knoesten in zaten. Kortom, veel zaagverlies. En dat vind ik eigenlijk niet nodig bij toch wel prijzig hout waarvan ze weten dat het voor plinten is.

Website:
http://www.looijmans.nl/

Deelen te Geldrop, laatst langs geweest. Aardige mensen, goede service. Heb er 12 grenen planken besteld, kon ik 2 uur later ophalen, aangegeven dat het om zichtwerk ging en ze zien er allemaal erg goed uit. Vooralsnog zeer tevreden dus.

Website:
http://www.delenhout.nl/

Beiden gewoon regulier standaard hout.
Bij Deelen wel gevraagd of ze specialer hout konden leveren, dat was geen probleem, maar niet interessant voor de hobbyist. Je moet het dan afnemen per eenheid (weet zo niet wat de standaard eenheid voor hout was, maar ik schatte het op een kuub of 3 :) ).
 

Loki

Actieve deelnemer
13 okt 2009
34
0
Groningen
Hout Adresboek
http://www.nijgh.nl/hout_adresboek.htm

Ik weet niet of er al een nieuwe is uitgekomen, maar wel een handig boek. Helaas dat je er 80 euro voor moet neerleggen. Het mooie van dit boek is wel dat je ook meteen kan zien welke soorten hout ze verkopen.

Fijnhout Drenthe lijkt me ook een hele geschikte zaak om hout te kopen. Ik ben er nog niet geweest, maar wil er binnenkort nog wel eens een bezoek aan brengen.
 

Geert

Actieve deelnemer
5 okt 2008
285
0
Lembeke
Pepijn,

Is de map ook te vinden via een zoekopdracht in google of moet je steeds via de link?

Groeten,

Geert
 
A

Athanor

Guest
Hallo Pepijn,

Ik vind dit een uitstekend initiatief :!: Zal snel de links verzamelen van de voor meubelmakers interessante leveranciers in Fryslân. Ik stel echter voor zoeveel mogelijk gebruik te maken van de vderwijzingen en referenties van de leden van dit Forum. Als we klakkeloos leveranciers verzamelen krijgen we ook veel verkopers van "waaiboomhout" vrees ik. Dat betreft een smalle sortering vuren of veel schuttinghout en tuinhout. Vind ik minder interessant, maar hoe denken de anderen daarover :?:

Fons
 

Creatief_Met_Hout

Actieve deelnemer
2 jul 2010
244
0
Waaibomen hout kan ik al bij de grote DHZ zaken kopen. Dat lijkt me dus zeker niet interessant.

Zelf ben ik pas 1x bij de specialist in Amsterdam geweest. Als beginner wilde ik van diverse houtsoorten een proefstukje hebben. Dus van diverse houtsoorten ene klein stukje meegenomen om te bekijken hoe het te bewerken, en hoe het eruit ziet na oliën etc.
Prima service, ondanks de zeer kleine afname. 8 stukjes (rest) hout.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.