Open Dag Hout, 21 oktober in de Hanzehal te Zutphen

jaap

Moderator
9 mrt 2008
4.123
94
Terkaple
www.woodworking.nl
Vrijdagavond 19 oktober, al weken een grote werkdruk maar dat pakte vandaag wonderweg goed uit. En daartussendoor hebben we weer alles geregeld voor een top Open Dag Hout 2018.
Morgen al vroeg naar Zutphen op de hal in orde te maken en dan vanaf 1 uur de workshops, we zullen vast de foto’s zien op woodworking.nl.

Het wordt de 4e keer voor ons en we denken echt de leukst ODH tot nu toe, maar dat weten we zondagavond pas. We zijn wel trots op de prachtige lijst deelnemers, een deel vaste die we ook niet graag zouden missen. En ook een aantal nieuwe, gelukkig want we willen het ook wat spannend houden.

Onder de nieuwe deelnemers hebben we b.v. Gijs de Wit van de beroemde dewitguitars. En houtdraaier Eddy Nijsen die 250 houtsoorten meeneemt. Jurriaan Kalkman met zijn prachtige schalen, Tanya Zeeman die ambachtelijk leer bewerken demonstreert, Daan de Leeuw met zijn prachtige tafels en ruim 30 jaar ervaring in houtbewerken. Koos Overdevest, de bekende vlogger met zijn timmertips op youtube.
Heel anders is het prachtige pyrografie werk van Jan de Vuurman, Meubelmakerij De Schrijn met haar cursusaanbod en Burnwoods met houten horloges en zonnebrillen.

Maar gelukkig is ook Annette Koehnen er weer, met haar prachtige meubels en ze is verslingerd aan het snijden van houten lepels. En bekend van het forum Ernst Kuhne de meubelmaker komt ook.

En dan al die leveranciers van gereedschap en andere mooie spullen, waar heb je de gelegenheid dat allemaal bij elkaar te zien.

Het is speciaal een dag voor de forummers zelf, al die houtbewerkers en houtbewerksters die woodworking.nl gebruiken als vraagbaak, als inspiratie en daar hun werkstukken delen.
Een lid van woodworking.nl die een mooi werkstuk meeneemt (geen experimenteel brandhout) heeft gratis toegang tot Open Dag Hout mits je voor 11 uur binnen bent. Al de werkstukken worden op een lange tafel tentoongesteld en dingen mee om een aantal prachtige prijzen.

In de jury zitten Bas Hemmen en Marcel Bilow en de voorzitter is Alex Hemme, bij de meesten bekend als specialist bij Baptist.

Voor de kinderen is weer de kinderhoek, waar ze onder begeleiding kunnen figuurzagen, timmeren, kleuren, plakken en vooral plezier maken. En er staan ook altijd volwassenen in de rij om eens zo’n mooie Hegner figuurzaag te proberen.

Moe, niet helemaal voldaan en met de spanning hoe het zaterdag en zondag zal gaan heb ik net mijn medebestuurders nog even gebeld. Niks vergeten? Dan nog een biertje en straks lekker slapen, want we hebben 2 drukke maar hele leuke dagen voor de boeg.

We hopen dat jullie dat ook zo gaan ervaren en heten jullie zondag 21 oktober van harte welkom op de Open Dag Hout 2018 in de Hanzehal te Zutphen.

jaap
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.