Daar is hij dan; mijn eerste echte werkstuk...
Met kerst kreeg ik van mijn werkgever een cadeaukaart van de Bijenkorf. Daarvan heb ik een Global koksmes gekocht. Echt een mes om op het aanrecht te zetten, maar een mooi blok had ik er nog niet voor. Hij lag weg te kwijnen in de besteklade. Daar is nu verandering in gekomen.
Vanmiddag heb ik een plankje Amerikaans notenhout gekocht en daar heb ik een mesblok van gemaakt. Erg straight forward, maar wel stijlvol vind ik zelf. Het blok is nu geschuurd met verschillende korrels, oplopend tot 255.
Heeft iemand een idee hoe ik dit blok het beste kan afwerken?
Lak, beits of wat anders? Heb blok komt (natuurlijk) in de keuken te staan, dus moet wel een spatje water kunnen hebben en ik moet hem af kunnen nemen met een licht vochtige doek met wat afwasmiddel (afwaswater).
Attached files

Met kerst kreeg ik van mijn werkgever een cadeaukaart van de Bijenkorf. Daarvan heb ik een Global koksmes gekocht. Echt een mes om op het aanrecht te zetten, maar een mooi blok had ik er nog niet voor. Hij lag weg te kwijnen in de besteklade. Daar is nu verandering in gekomen.
Vanmiddag heb ik een plankje Amerikaans notenhout gekocht en daar heb ik een mesblok van gemaakt. Erg straight forward, maar wel stijlvol vind ik zelf. Het blok is nu geschuurd met verschillende korrels, oplopend tot 255.
Heeft iemand een idee hoe ik dit blok het beste kan afwerken?
Lak, beits of wat anders? Heb blok komt (natuurlijk) in de keuken te staan, dus moet wel een spatje water kunnen hebben en ik moet hem af kunnen nemen met een licht vochtige doek met wat afwasmiddel (afwaswater).
Attached files