interieur speedboot

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.

PBT

Actieve deelnemer
beste medeforummers,

voor een vriend moet ik een rondzit maken in zijn polyester speedboot.
Wat kan ik hier het beste voor gebruiken qua materiaal?
zelf had ik gedacht aan okoume multiplex en dat in de epoxy zetten en hier dan de uiteindelijke laklaag over. Gaat dit werken of zijn er andere (betere) materialen die ik hiervoor kan gebruiken?
 

zuma

Post veel
20 jan 2009
974
0
Gouda
Ik zou gaan voor vliegtuig grade triplex. super licht, buigt makkelijk en met bankjes heb je echt geen multiplex nodig. Dunne triplex plaatjes zijn dik zat voor een zitting. Paar strategische balkjes her en der onder het zitvlak voor extra stevigheid dan gaat het er niets mis.

Qua bescherming tegen houtrot neig ik naar epoxy injecteer en afwerken met een DD lak (met UV beschermers)
 

PBT

Actieve deelnemer
triplex zie ik niet zo zitten. het moet wel allemaal echt hufterproof worden.

Vergeten erbij te melden: alles word bekleed met polyether en daarover katoen en skaileer. er blijft dus niks in het zicht.
 

zuma

Post veel
20 jan 2009
974
0
Gouda
Wat is de positie van die rondzit in de boot? het is namelijk niet altijd erg fijn om veel in principe niet noodzakelijk gewicht achterin een speedboot te gooien.

En als je zaken echt rond wil hebben zal je toch met dunner triplex (evt. lamineren als het steviger moet) moeten gaan werken. verder kan je altijd een frame maken waar je dunnere plaatjes opzet. Maar als gewichtsbesparing echt niet belangrijk is dan ben ik wel klaar met zeuren.
 

PBT

Actieve deelnemer
Daar heb je een punt. voor zover ik weet hoeft er niks rond gemaakt te worden. gewoon achterin de boot een u vormige bank.
Wel komt er voorin onder het dashboard een koelkast en wat opslagruimte voor vanalles en nog wat.
 

zuma

Post veel
20 jan 2009
974
0
Gouda
Jaap snapt wel wat licht in gewicht is in de boot. ;) Je ziet als het uiteindelijk klaar is dat er een minimaal frame is toegepast. Mooie van dun triplex lamineren is ook dat je wel mmoie ronde vormen kan maken. Komt ook veel beter tot z'n recht in een boot en scheelt naden in de binnenhoeken die weer gevoelig zijn voor inwateren.
 

PBT

Actieve deelnemer
Vind ik zelf ook mooi jaap! Ik zal hem de foto's eens laten zien. eens kijken wat hij ervan zegt. Zal al met al toch wel een behoorlijk klusje worden aangezien ik normaal zo goed als niks van interieur werk doe. Gelukkig nog een vriend die in belgie het specialisatie jaar heeft gedaan voor stijl en design meubelen. Hij zou van gebogen ontwerpen enzo dus eigenlijk meer moeten weten
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.