Gereedschap kopen over de grens.

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.

Rictap

Actieve deelnemer
22 mrt 2010
27
0
Moet je dan geen rekening houden met de netspanning........hier in Nederland 220 volt. In Engeland hebben ze toch 110 volt ???

Gr Patric
 

rickkoorman

Blogger
9 nov 2008
5.371
0
44
zwolle
ik koop wel ook wel eens gereedschap in engeland. het is inderdaad goedkoper. het enige nadeel is de service. als ik plaatselijk iets koop dan ga ik sneller even langs als er iets stuk is. persoonlijk heb ik nog geen nare ervaringen gehad met kopen in engeland of amerika

rick
 

Hans Scholte

Actieve deelnemer
Ik denk dat ongeveer 70% van mijn gereedschap in het buitenland is gekocht. Veruit het meeste komt uit Groot Brittannie.
Een van de laatste aankopen was de Bosch GMF1400 CE bij Lawson in Engeland.
Het prijsverschil met Nederlandse bedrijven was voor deze machine wel bijzonder groot.
Net zoals Axminster waar ik regelmatig koop, prima service. Bovendien lage verzendkosten.
Kort na aankoop gebruik ik meestal een verloopstekker, zodat als er een beroep gedaan moet worden op garantie c.q. omruil de originele Engelse stekker er nog aanzit.

Succes,

Hans

p.s. De Makita RP1110C bij Lawson
 

cyruse

Nieuw lid
7 mei 2009
7
0
Ik heb ook erg veel gereedschap gekocht in Engeland. Voor de geïnteresseerden: de volgende bedrijven hebben een prima service, hebben hun betrouwbaarheid bewezen en leveren ook in Nederland:

http://www.axminster.co.uk/
http://www.lawson-his.co.uk
http://www.power-tools-pro.co.uk
http://www.rexcrystal.co.uk

http://www.rexcrystal.co.uk is met name erg interessant omdat je (als enige) bij deze geen VAT en geen bezorgkosten betaald! Deze heeft heel veel Festool/Hitachi apparatuur dus dat maakt het allemaal zeer interessant. Helaas voert RexCrystal geen Makita en Metabo (in tegenstelling tot de anderen).

Een korte uitleg:
- betalen van tevoren via creditcard
- De VAT dient altijd betaald te worden (behalve bij rexcrystal)
- Bij bestellen altijd aangeven dat het om 240 volt gaat
- Bezorgkosten kunnen per bedrijf behoorlijk verschillen, kijk altijd naar de totaalprijs, zeker omdat je soms ook nog VAT moet betalen over de verzendkosten
- vergeet niet GBP (britse pond) om te rekenenen naar euro. 1 Euro = +/- 0,86 Britse Ponden oftwel een apparaat van 200 GBP is ongeveer 232 euro.

Verder loont het de moeite om via de engelse google (http://www.google.co.uk) te zoeken op het toestelnummer, om te kijken of het wellicht elders in Engeland nog goedkoper is. Let wel op: niet elk bedrijf kan/wil leveren naar het buitenland.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.