Even bijpraten

jaap

Moderator
9 mrt 2008
4.116
90
Terkaple
www.woodworking.nl
Beste houtvrienden,

De laatste maanden was ik niet zo actief op het forum en de laatste paar jaar ook te weinig met hout kunnen doen. Tijd om eens even bij te praten....

Wij wonen in het buitengebied in Fryslan, in Terkaple en in dat buitengebied zijn voor veel inwoners de internetvoorzieningen ronduit slecht. Zo raakte ik in 2015 betrokken bij een burgerinitiatief om te kijken of we geen glasvezel in onze gemeente De Fryske Marren aan zouden kunnen leggen. Na een paar bijeenkomsten werd ik tot voorzitter gekozen en begon de zoektocht hoe de wereld van infra en telecom in elkaar zit. In die tijd leerde ik ook mijn compagnon in zaken Anja Rombout kennen, zij zat vanuit haar dorp in dezelfde werkgroep. Eind 2015 dachten we in 2016 tot aanleg over te kunnen gaan, Anja gaf haar baan als projectmanager bij de NOM op en we zouden er volop voor gaan. Helaas wijzigde de Provincie in voorjaar 2016 haar subsidie instrumentarium en werd het voor ons samen een hele lange weg om wat van dit project te maken.
En die weg is nu zeker nog niet ten einde, we hebben de eerste 54 km glasvezelkabel aanbesteed, door 3 gemeenten, Sudwest (Sneek), De Fryske Marren (Joure) en Heerenveen. Dus eindelijk los, maar het project heeft ons helemaal opgevroten, we wisten nooit wanneer het genoeg was, of we iedereen geïnformeerd hadden etc. Dat traject is ook nog niet helemaal ten einde, maar er komt nu wel lijn in de werkzaamheden.
We hebben dit hele project als vrijwilliger gedaan, we hebben er geen salaris voor gehad, wel een beetje km vergoeding, maar we zijn wel blij dat we het zo ver gebracht hebben. Voor wie er wat over wil lezen, www.dfmopglas.nl.

Dus nu het glasvezelproject begint te lopen, hoop ik ook weer tijd voor de werkplaats te krijgen en ook voor het forum natuurlijk. Eerste grote klus is echter Open Dag Hout. We zijn de laatste dagen volop in de voorbereiding, collega Kor (kiesvoorhout) had gelukkig al het nodige gedaan. Dus de komende tijd ben ik gelukkig weer op het forum en straks op Open Dag Hout.
Onderwijl nog een kleine tegenslag, ik stapte anderhalve week geleden verkeerd van mijn mountainbike en scheurde de pees af onder de knie.... Is geopereerd, een bout door het scheenbeen, gaatjes in de knieschijf en met ijzerdraad is de boel weer op zijn plek gezet. Geen pijn, maar moet met met krukken verplaatsen .....

Na een tijdje afwezig leek het me goed goed jullie zo even op de hoogte te brengen, ik heb er weer serieus zin in ;). Een mooie Open Dag Hout op 21 oktober, met ons experiment voor de workshops op zaterdagmiddag. Een aantal lezingen op zondag en we hopen dat er weer heel veel forummers komen met een werkstuk. We gaan er weer een leuke wedstrijd van maken voor het mooiste, origineelste en best uitgevoerde werkstuk.

Tot gauw,

jaap
 

SunRayes

Oud hout
11 sep 2011
2.599
42
Rotterdam
Om in Nederland alle betrokken neuzen dezelfde kant op te krijgen heb je veel doorzettingsvermogen nodig. Maar dat is ook een goed teken dat iedere mening telt!
Het kost alleen wel erg veel energie. Daarom gefeliciteerd met de eerste 54 km en dat er nog maar heel wat aangelegd gaat worden!
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.