dromen

stephanz10

Actieve deelnemer
8 jan 2012
87
0
23
beste forumleden.....

bijna iedereen droomt wel eens van ''als ik de jackopt zou winnen zou ik dit en dat kopen''

in dit forum kun je plaatsen wat.voor gereedschap je graag zou willen als je rijk was, mischien een beetje raar, maar wel grappig om te kijken wat andermans dromen eigenlijk zijn.

als ik de jackpot zou winnen, zou een CNC houtdraaibank kopen, waarop je ook gewoon anoloog kan draaien.

zelf zou ik dan denk ik voor deze gaan

Attached files
 

ironmikie

Actieve deelnemer
16 nov 2009
332
0
Tjee dit lijkt me de lol van het houtbewerken wel weg te nemen, maar ieder zijn voorkeur. Telkens (en dat is niet vaak) als ik meedoe aan de staatsloterij, dan ga ik ervan uit dat ik hem win. Ik heb dus al een heel plan op tafel liggen wanneer/als dit gebeurd (ok ik weet het...ik droom weer). Ik wil een vrijstaand huis met een flinke werkschuur ernaast (met veranda). In deze schuur wil ik toch wel een paar machines voor het voorbereiden van het hout en heel veel handgereedschap. Tevens wil ik van diverse mooie houtsoorten een aantal kuub hebben opgeslagen in mijn opslagkamer in diezelfde schuur.

Ik ga nu ophouden want ik trek het niet meer. Dromen zijn bedrog (denk ik).
 

Steven Gauwberg

Post veel
9 feb 2011
941
3
Stekene
www.houtentiek.be
Als het dan toch over dromen gaat moet het voor mij niet direct om iets materieels gaan :) .

Ik zou vooral heel veel kennis en ervaring bij willen. Elke dag leer ik bij, en ik geniet van dat proces, maar hoe meer ik over houtbewerking leer, hoe meer ik besef dat ik slechts heel weinig weet ('k weet het, 't is heel cliché wat ik hier verkondig :D )

Ook kennis om zelf meer werktuigen te ontwerpen en vervaardigen zou welkom zijn.
En terwijl ik hier nu toch bezig ben; een vrachtlading tijd om al m'n ideeën en projecten uit te voeren is me ook heel erg welkom :lol: .

Eigenlijk vind ik net zoals ironmikie dat te gesofisticeerde machines de lol er een beetje afhalen.
Ik ben telkens ik iets van handgereedschap vind op een rommelmarkt (veelal voor een prikje) heel erg blij.
Jongens blijven jongens, en speelgoed wordt gereedschap :lol: .

Gelukkig heb ik een heel tolerante vrouw, want soms kom ik met een hele vracht thuis.
Eigenlijk vul ik met de prijs van één festool machine een halve werkplaats :lol: .
Wat niet wil zeggen dat ik niet overtuigd ben van de kwaliteit van het groene speelgoed, vind het alleen heel duur en in veel gevallen overbodig.

Ben benieuwd naar de andere dromen!
Steven
 

WR1944

Oud hout
Ik had ook dromen om een werkplaatsje in te richten. Lange tijd moest ik me behelpen met een overloop van nog geen 1 bij 2 meter. Met mooi weer kon ik in de tuin werken maar om nou alles van de 2e verdieping naar beneden te zeulen en na afloop weer omhoog is ook wat.
Toen ging ik met pensioen, verhuisde naar Den Haag en kon een werkplaatsje inrichten van 2 bij 5 meter. Daar raakte ik ook met het Festool-virus besmet. Het systeem is ideaal voor kleinbehuisden. Toen ging ik wat meer op het Internet rondkijken en kwam op voornamelijk Amerikaanse fora. Veel houtbewerkers hadden een werkplaatsje in een garage of basement ingericht. Dat werd m'n volgende droom.
Een paar jaar later vond ik via het Internet m'n penpal uit 1963 terug. Na een tijdje chatten ging ik er logeren en na wat verdere bezoeken zijn we hier getrouwd. (Nee, het wordt geen soap). Sinds november 2010 woon ik hier al moet ik nog een verblijfsvergunning krijgen.
En wat ben ik aan het doen? Jawel, een werkplaats in een basement aan het inrichten. Ik ben naar m'n idee ongeveer op de helft.

Ik denk dat dit soort van dromen als een drug werken, je wilt steeds meer. Er staat nog een kleine werkbank voor in een hoekje op stapel en na de router table is het volgende project een heuse degelijke traditionele werkbank met twee bankschroeven. De poten heb ik al. Ik droom nog van een vandiktebank en een lintzaag. Maar daar heb ik geen haast mee, als dat in de basement staat weet ik zo gauw niet meer wat te dromen. Misschien ben tegen die tijd zo oud dat ik nog geen hamer kan optillen. :mrgreen:

Toen ik op een van m'n formulieren voor de verblijfsvergunning moest opgeven of ik besmettelijke ziekten had overwoog ik even of ik het Festool-virus zou opvoeren. Maar omdat ik niet wist wat het gevoel voor humor van de betrokken ambtenaar zou zijn heb ik het maar gelaten. ;)
 

rickkoorman

Blogger
9 nov 2008
5.370
2
45
zwolle
Oeiii.....ja ...daar heb ik wel over nagedacht toen ik een eindejaarslot kocht.....28 miljoen.... Telefoontje naar Robland/Hammer: "Ja, hallo....met Rick" "Ja, doet u mij maar eentje van elk" dan verder bellen naar Lie "Hello, mr Nielsen...here's Rick.....send me your entire line of tools" .....

Zoveel wensen.....soms is het mooi om te dromen maar eigenlijk is het voornaamste voor mij een vrijstaande , verwarmde werkplaats met genoeg ruimte . En dan graag ook nog iets meer dagen in de week want anders kom je aan het houtbewerken toch niet toe.....

Of nog beter een gezamelijke werkplaats voor alle forumleden!!!! Met elke zaterdagmiddag een soort van hangplek voor houtbewerkers.....
 

ironmikie

Actieve deelnemer
16 nov 2009
332
0
Haha Rick, dat is precies wat ik ook zou doen. En dan naar de AF, iemand laten meelopen en zeggen, ja doe daar maar een kuubie of 2 van...ja daar ook 2 en van die wil ik wel 4 kuub....hoe laat komen jullie het brengen? :):)
 

stephanz10

Actieve deelnemer
8 jan 2012
87
0
23
ik zat inderdaad wel te denken, dat er geen lol meer aan is met een cnc houtdraaibank. zelf zou ik denk ik ook voor een hele grote werkplaats gaan, met een 380 volt, en een normale stroomgroep en een hele grote houtopslag met onder andere olijfhout en nog veel meer. het idee van rick is inderdaat ook goed!!! allemaal in de werkplaats, en allemaal van elkaar leren. gezellig, maar ook leerzaam. kwa gereedschap zou ik in ieder geval een grote stofzuiger nemen, voor het zaagzel. ook zou ik een lintzaag met een NORMALE houtdraaibank nemen, geen CNC dus. en een mooie stofdichte sterio in je werkplaats kan ook geen kwaad.

genoeg om te dromen dus!!!
 

Steven Gauwberg

Post veel
9 feb 2011
941
3
Stekene
www.houtentiek.be
Eigenlijk droomde ik vroeger van lottowinst, om me een werkplaats te kunnen installeren waarin ik volledig mijn hart zou kunnen ophalen. :oops:
Tot ik besefte dat ik nog wel heel lang zou kunnen wachten, dus ben ik beetje bij beetje gereedschap beginnen verzamelen en in orde zetten, en nu ben ik eigenlijk al heel tevreden met m'n werkplaats.
Kan natuurlijk nog veel aan verbeteren, maar zelf veel opkalefateren zorgt voor extra arbeidsvreugde en fierheid ;)
 

henkverhaar

Oud hout
20 jan 2011
3.520
158
Nijswiller
www.buroverhaar.nl
WR1944 zei:
Toen ik op een van m'n formulieren voor de verblijfsvergunning moest opgeven of ik besmettelijke ziekten had overwoog ik even of ik het Festool-virus zou opvoeren. Maar omdat ik niet wist wat het gevoel voor humor van de betrokken ambtenaar zou zijn heb ik het maar gelaten. ;)

Waarschijnlijk erg verstandig. Hoewel er meer ge-DIYed wordt in de VS dan hier, en Amerikanen in de omgang best gevoel voor humor hebben hebben Amerikaanse ambtenaren in functie dat over het algemeen helemaal niet. Bij de immigration wacht ik ook altijd eerst af hoe de pet van de officer staat voordat ik eventueel gevat uit de hoek probeer te komen...

Overigens zijn immigration-beambten in andere landen ook niet mis; zo was er op de Uniteit eens een promovendus die in Israel een congres ging bezoeken, en daar een poster ging presenteren. Op de vraag van de Israelische beambte bij binnenkomst wat er in zijn (poster)koker zat dacht de betreffende persoon grappig te zijn en antwoorde 'bazooka'. Hij heeft het congres bijna moeten missen...

Een andere promovendus, die in Canada wetenschappelijk onderzoek ging doen aan een meegenomen monster antwoordde op de vraag wat er in het buisje zat dat ie bij zich had geheel naar waarheid en zonder diep na te denken 'isotopically labeled alcohol'. Hij heeft wel onderzoek gedaan, maar niet aan het betreffende monster...
 

WR1944

Oud hout
timmertje zei:
Ik zit me af te vragen wat zo'n topic onder Elektrisch Gereedschap doet.
is dit niet meer voor de kantine , De plek voor dom lullen .

Het begon met de al dan niet droge droom van een aanstormend houtbewerker over een CNC-houtbewerkingsmachine. En zoals het met de meeste onderwerpen gaat is dit onderwerp gaan zweven. Daar is in principe niks mis mee. Als er geen ongeplande afwijkingen in het genetisch materiaal zouden bestaan waren jij en ik en het merendeel van de forummers waarschijnlijk niet op deze wereld. Ik zou zeggen dat we bestaan dankzij de chaos-theorie. :mrgreen:

Waarschuwing: Ik neem geen enkele wetenschappelijke verantwoording voor het bovenstaande. De werkelijkheid kan veel erger zijn. :eek:
 

stephanz10

Actieve deelnemer
8 jan 2012
87
0
23
timmertje zei:
Ik zit me af te vragen wat zo'n topic onder Elektrisch Gereedschap doet.
is dit niet meer voor de kantine , De plek voor dom lullen .

inderdaad ja,

niet goed bij na gedacht. helaas kan ik het niet meer veranderen
 

rickkoorman

Blogger
9 nov 2008
5.370
2
45
zwolle
Gelukkig staat het onderwerp nu in de "Kantine "

Oh ja ...ik wil ook graag een oscillerende drumsander in mijn werkplaats......
 

Spaander

Post veel
26 jul 2011
1.847
39
West-Friesland
Ieder mens heeft zijn dromen en illusies, ik droom dan vaak dat ik de mooiste dingen maak met het gereedschap dat ik al bezit en wat ik dan nog moet aanschaffen.
Mijn vrouw vraagt dan altijd “wat ga je er dan mee doen” en dan stamel ik zoiets van ja. . hmm. . ja. . eu. . kassies en. eu. . als er wat stuk gaat moet ik het toch maken? “ja ja, dat zal wel” is dan het steevaste antwoord, daarna begin ik een reeks dramatische gebeurtenissen op te sommen waarvoor ik dan het aan te schaffen gereedschap nodig zou hebben.
Om van dat gezeur af te zijn zegt ze uiteindelijk “je doet maar” en enige tijd later pronkt het stukkie gereedschap mooi tussen mijn verzameling. En ik zit alweer te dromen wat ik daar allemaal mee kan doen en maken. . . om tot de conclusie te komen dat ik dan weer wat anders nodig heb, heeft u dat ook?
 

WR1944

Oud hout
Ik heb dat redelijk onder controle (denk ik). Ik heb m'n wish list en geleidelijk aan wordt die wat korter. Ik weet dat bepaalde werkzaamheden beter gaan dan met een machine dan met de hand. En pas als ik me voldoende aan m'm gestuntel erger ga ik de aanschaf overwegen.
De aanschaf van gereedschap verloopt volgens mij langs een steeds steiler wordende kromme. In het begin is het makkelijk het basis gereedschap aan te schaffen. Elk volgende gereedschap wordt meer specialistisch maar ook duurder. Dus de drempel om iets aan te schaffen wordt ook hoger. En dan maar wachten op dat laatste zetje over die drempel. Maar ook is de beloning navenant, betere kwaliteit werk en vaak een genot om naar te kijken.
 

jan pranger

Post veel
29 jun 2009
1.976
24
www.arstorno.nl
Zo gaat dat dus met beslissingen: eerst komt de wil en daarna de argumenten. Wie in zijn droom (hart) iets begeert heeft het emotioneel al gekocht. Nu de argumenten nog. Met die argumenten maken we ons wijs, dat we rationeel handelende mensen zijn. Wie zegt dat hij zichzelf in de hand heeft wordt eerder weerhouden van de aankoop door simpel gebrek aan middelen dan door zijn vaste wil. Mooi hè die dromen. Voor de goede orde ik heb het natuurlijk over mijzelf :) :) :) ;)
vr.gr. Jan Pranger.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.