Dag Allen,
Misschien eerst even kort voorstellen. Ik ben Jacob, 35 jaar en hobbymatig veel bezig met m'n handen om dingen zelf te maken. De ene keer met meer succes dan de andere keer
.
Ik bak nu al meer als een jaar elke vrijdag het brood voor de komende week. Tijdens een workshop broodbakken zag ik dat leraar een mooie houtenschaal/kom (dough bowl) had om zijn deeg in klaar te maken. Ik denk dat zijn schaal tussen de 15 en 20 inch was. Een flinke afmeting dus.
Nu ben ik benieuwd waar jullie houtdraaiers zo'n groot blok vandaan zouden halen ? Of kan ik beter het geheel samen stellen uit een paar blokken.
Wat zou een geschikte houtsoort zijn ?
Het idee is om de schaal af te werken met een olie. Redelijk breede opening en niet te hoog. Gebruik nu een beslagkom en die is te hoog waardoor je met de handen continu op de randen rust.
Om te draaien heb ik een Novatech DVR 3000 staan.
Jacob
Misschien eerst even kort voorstellen. Ik ben Jacob, 35 jaar en hobbymatig veel bezig met m'n handen om dingen zelf te maken. De ene keer met meer succes dan de andere keer
Ik bak nu al meer als een jaar elke vrijdag het brood voor de komende week. Tijdens een workshop broodbakken zag ik dat leraar een mooie houtenschaal/kom (dough bowl) had om zijn deeg in klaar te maken. Ik denk dat zijn schaal tussen de 15 en 20 inch was. Een flinke afmeting dus.
Nu ben ik benieuwd waar jullie houtdraaiers zo'n groot blok vandaan zouden halen ? Of kan ik beter het geheel samen stellen uit een paar blokken.
Wat zou een geschikte houtsoort zijn ?
Het idee is om de schaal af te werken met een olie. Redelijk breede opening en niet te hoog. Gebruik nu een beslagkom en die is te hoog waardoor je met de handen continu op de randen rust.
Om te draaien heb ik een Novatech DVR 3000 staan.
Jacob