Breng je Ikea spullen terug!

trigger

Post veel
15 jun 2020
1.049
529
Wellicht dat jullie het al mee kregen via andere kanalen, maar dit dus:


je mag geselecteerde meubelen (ik heb even gecheckt wat wij hier nog hebben staan, maar voor mij is het de moeite niet) terugbrengen naar Ikea en dan krijg je, afhankelijk van de conditie een bedrag in tegoed (waardebon) terug waarvan je dan weer nieuwe spullen mag kopen. Ze nemen alleen spullen terug die ze weer in de koopjeshoek kwijt kunnen (dus qua conditie moet je daar rekening mee houden) en ze nemen niks terug waar stof overheen zit (bankstellen, stoelen etc).

Er word gesproken over dat Ikea één van de 'echt' groene bedrijven zou zijn, en op zich steun ik dit initiatief wel, maar je mag veel te weinig terugbrengen (eigenlijk alleen relatief nieuw spul) en mijn hele 'punt' met Ikea is dat ze wel claimen groen te zijn, maar de meubelen zijn soms van zulke erbarmelijke materialen gemaakt dat ze gewoon echt niet lang mee gaan. En nou snap ik dat niet iedereen tegenwoordig nog meubelen 'op' gebruikt zoals vroeger (of repareert, wat sowieso lastig is met plastic/fineer en spullen die van papier/karton zijn gemaakt) maar technisch gezien is een massief houten tafel die enigzins normaal behandeld word wel goed voor 100 jaar levensduur. En dat zie ik met Ikea spul niet gebeuren - dat is gewoon consumerisme zoals we dat overal zien: goedkoop, elke paar maanden een nieuw ontwerpje of kleurtje, wegwerpmaterialen in het meubel en flink inzetten op marketing en reclame...

Dus ja, zie dit maar zoals je het wilt zien. Vriendelijke tip om te gaan shoppen, of handig advies om van je Ikea spullen af te komen (zodat je ze kunt vervangen met échte meubelen... ;)).
 

KrisG

Actieve deelnemer
3 jan 2017
346
42
Vlaams-Brabant, BE
Het kost mij meer aan benzine om het te brengen dan wat de site zegt dat het eventueel zou kunnen opbrengen; Meer meenemen gaat niet want de meubels moeten gemonteerd aangeleverd worden. Beetje jammer zo.
 

klusrob

Post veel
27 jun 2011
1.219
573
Omgeving Eindhoven
dat ze gewoon echt niet lang mee gaan. (….). maar technisch gezien is een massief houten tafel die enigzins normaal behandeld word wel goed voor 100 jaar levensduur. En dat zie ik met Ikea spul niet gebeuren -
Ik heb laatst met mijn vriendin zitten bedenken hoe oud onze Klippan-bank is. Moet wel ruim 20 jaar oud zijn, en heeft de eerste jaren van zijn leven in mijn studentenkamer gestaan (en is dus niet altijd alleen netjes op gezeten, die is wel mishandeld toen).
Ja, we merken dat op 1 plek de veren minder worden maar dat mag wel na die tijd.
De bank bij mijn ouders, van een meubelzaak met een goede naam, is jonger maar duidelijk in mindere conditie.
 

chevy66

Oud hout
19 jul 2013
3.867
726
Die houten stellingkasten uit de tijd dat de planken nog metalen ophangingen hadden doen het hier al een jaar of 35. Ik heb er laatst een paar planken bijgekocht, plastic ophanging. Die heb ik voor de veiligheid maar onder in de kast gedaan. Er staat nogal veel gewicht in.
 

handig18

Post veel
17 feb 2013
2.400
590
Oss
Ik heb zelf geen ikea, maar toen mijn zo’n z’n eerste huis kocht, nam hij kasten over welke van ikea kwamen. Ik heb ze later gedemonteerd en ik moet eerlijk zeggen, dat de kwaliteit toch aanzienlijk beter was dan vergelijkbare meubels uit een reguliere meubelzaak!
 

trigger

Post veel
15 jun 2020
1.049
529
Ik heb zelf geen ikea, maar toen mijn zo’n z’n eerste huis kocht, nam hij kasten over welke van ikea kwamen. Ik heb ze later gedemonteerd en ik moet eerlijk zeggen, dat de kwaliteit toch aanzienlijk beter was dan vergelijkbare meubels uit een reguliere meubelzaak!
Wij hebben er ook jaren gekocht (zeker in onze beginjaren) maar het was meer karton dan hout wat ik kreeg hoor. En de Klippan is ook niet heel lang meegegaan, laat staan de 'lack' koffietafeltjes, billy boekenkasten en eettafels. Nou moet ik eerlijkheidshalve in de beoordeling meenemen dat we toen de goedkoopste Ikea meubels kochten. Ze hebben ook 'echt' spul maar dan betaal je geen vriendelijke prijsjes meer hoor :p.

Wat ik vooral slecht vind is het bankstel. Daar hebben we niet veel voor betaald, maar de kussens (en daarmee de zitkwaliteit) is vanaf aanschaf heel rap achteruit gegaan, en is nu, enkele jaren verder, eigenlijk gewoon versleten. Terwijl we er best zuinig op zijn.
 

KrisG

Actieve deelnemer
3 jan 2017
346
42
Vlaams-Brabant, BE
Als het past en het is 'uw gerief' dan kan je er niet aan uit om het zelf te maken. en ikea namaken is helemaal te gek.
Dus ja, hier staat Ikea in huis.
 

AvdLinden

Actieve deelnemer
30 apr 2014
266
50
Ik heb in de afgelopen jaren 3 ikea keukens gebouwd, dat wil zeggen, ikea bodies en eigen fronten, bladen en afwerking. De prijs van de bodies kun je zelf niet tegen zagen.
 

conectra

Actieve deelnemer
13 mrt 2016
201
3
Sliedrecht
Volgens

Moet toegeven ik heb IKEA in huis.
wel geteld 6 koffie kopjes :)
hahahaha,, neeeeee ..

nee niks mis met ikea,, als je een tafeltje zoek of een eethoekje ,, best stevig.

en voor op een logeer kamertje prima om daar een kast te zetten,,, als je m maar niet verhuis
 

boertje125

Post veel
17 okt 2013
1.523
202
Ikea is niets mis mee.
Ze hebben overigens een bepaald model vaak in tientallen uitvoeringen ook qua kwaliteit en prijs.
 

Arend b

Actieve deelnemer
7 sep 2020
282
90
Staphorst
Hier ook ikea in huis alle waar naar zijn geld en hoe je er mee om gaat , en wat is voorzichtig dat verschild ook
Van mens tot mens,
Een keer voorzichtig uit en in mekaar gaat nog wel vaker dan wordt het minder goed verschild ook weer van wat
Voor product
Er was sprake dat veel van ikea in arme loon landen zou worden gemaakt , werdt later weer tegen gesproken
Door ikea , veel mensen maakt het geen moer uit als het maar goed koop is
Komt ook dat een deel van de mensen op de rand van de armoede leeft voor Nederlandse begrippen,
En de Hollandse zuinigheid
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.