bjzettafles en dressoir

borre

Actieve deelnemer
14 jun 2008
439
0
munstergeleen (Lb)
Eindelijk eens de tijd genomen om ook enkele foto's te maken en te plaatsen.
De bijzettafels zijn van kersen, gebogen dmv lamineren.
Het dressoir is van Esdoorn met Zebrano roldeuren.
Het konijn is van papiermachee.

EdAttached files http://woodworking.nl/upload/attachments/3693=997-bijzetafels 1.jpg http://woodworking.nl/upload/attachments/3693=998-bijzettafels 2.jpg http://woodworking.nl/upload/attachments/3693=999-bijzettafels 3.jpg http://woodworking.nl/upload/attachments/3693=1000-dressoir 1.jpg http://woodworking.nl/upload/attachments/3693=1001-dressoir 2.jpg
 

peterderooij

Actieve deelnemer
7 sep 2008
584
0
Prachtige meubels, mooi die verschillende kleurschakeringen in de roldeuren! Is het eigen ontwerp?

Peter

PS: Het konijn mag er ook wel wezen ;)
 

hemski

Actieve deelnemer
31 mrt 2008
280
0
mooi kokijn :D :D :D

Ziet er goed uit Borre. Dat buigen, je hebt het over lamineren. Heb je dan eerst zelf dunne laagjes gemaakt (herzagen op de lintzaag) en vervolgens tijdens het buigen weer tegen elkaar gelijmd. Hoe heb je het precies gedaan. Ik vind het er erg goed uitzien hoor!!!
 

borre

Actieve deelnemer
14 jun 2008
439
0
munstergeleen (Lb)
Voor een groot deel is het eigen ontwerp. Het idee van 3 in elkaar passende bijzettafels heb eens ergens zien staan in eiken uitvoering met rechte zijkanten en zonder zwaluwstaarten.Meestal begint een meubel met een combinatie van dingen die ik wel eens gezien heb. Gaandeweg verandert tijdens de bouw ook wel weer het een en ander.
De zijkanten van de tafels bestaan uit 4 "planken" kersen. Iedere "plank" is opgebouwd uit 5 lagen van 4mm hout. Inderdaad eerst op de lintzaag plakken van 6mm gezaagd. Daarna alles voorzichtig door de vlakbank om een glad lijmoppervlak te krijgen. Vervolgens de plakken in een vacuumzak over een mal gebogen. In totaal dus 120 plakken hout. Als je 6mm kersen door de vlakbank duwt wil er nog wel eens ergens een stuk uitspringen. Dus ook nog een stuk of 10 reserve gezaagd. Hoewel het achteraf niet zo lijkt zitten er net zoveel uren in de tafels als in het dressoir.

Ed
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.