Lijnolie (gekookt) van de Cokerije is prima, maar wel aan de prijs. Er zijn goedkopere alternatieven.
Persoonlijk meng ik mijn gekookte lijnolie zelf (rauwe lijnolie, standolie, siccatief, oplosmiddel). Zoals Ron van Zaltbommel al schrijft is 'gekookte' lijnolie niet gekookt - ook die van de Cokerije niet, althans niet in de oorspronkelijke betekenis van het woord - het begrip gekookte lijnolie komt uit de 16e/17e eeuw, toen olie met metaalzouten gekookt moest worden om in-situ siccatieven te genereren (het koken zorgde ervoor dat er vetzuren vrijgemaakt werden uit de olie, die vervolgens (langzaam) met de metaalzouten reageerden tot in olie oplosbare metaalzepen - die metaalzepen zijn dan de eigenlijke siccatieven). Tegenwoordig zijn er superieure, oplosbare siccatieven te koop, en hoef je daarvoor je olie niet meer dagen met bijvoorbeeld loodwit te koken. Om de componenten te krijgen die ook uit de olie ontstonden bij dat koken voeg je dan wat standolie toe.
Vrijwel alle (of alle) 'gekookte' lijnolie wordt tegenwoordig op die manier gemaakt.
Het verdient wel aanbeveling om uit te gaan van een goede kwaliteit rauwe lijnolie.