Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  Wat is het verschil tussen (Inval)cirkelzaag en afkortzaag?

  Ben vrij groen in het houtbewerken en ben me even aan het orienteren en het verdiepen in de verschillende machines en ik vroeg me af wat het verschil is tussen
  bijvoorbeeld een invalzaag met zaagtafel en een afkortzaag (bijvoorbeeld van dewalt of festool) en waar past een lintzaag in dit verhaal?

 2. #2
  Een invalzaag is een cirkelzaag bedoeld voor het zagen van platen hout, in combinatie met een tafel heb je de mogelijkheid om er ook balken e.d. ermee te schulpen (Met de nerf mee zagen)
  Een afkortzaag is een stationaire zaag bedoeld om balken en planken in te korten. (Haaks op de nerf)
  Een lintzaag is een stationaire zaag waarbij een zaaglint in een langgerekte cirkel draait en dus zo zaagt. Hiermee kun je vanalles doen maar veelal gebruikt om dikke stammen te zagen.
  Met vriendelijke groet,

  Martijn.

  Met de fouten die ik maak, creeër ik

  www.facebook.com/willemsontwerp
  http://www.willemsontwerp.nl/

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2008
  Locatie
  Lembeke
  Berichten
  302
  jlenting, ga eens op bezoek bij een houtbewerker. Er lopen genoeg leuke mensen rond op dit forum die je wel eens de weg willen wijzen in hun atelier. Ieder heeft z'n eigen manier van werken.
  Wat wil je bewerken: plaatmateriaal, massief hout?
  Ik weet niet van waar je bent? Maar steeds welkom.

 4. #4
  kijk, daar kan ik iets mee, thanks!

 5. #5
  Ben ook zeker van plan om op verschillende plaatsen te gaan mee kijken, al op aanraden van enkele forum gebruikers wat boeken en sites rijker langzaam aan kom ik er wel

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top