Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 23
 1. #1

  Jullie kennis maakt het verschil!

  Beste houtbewerkers en houtliefhebbers

  Binnen enkele maanden zou ik een bedrijf hebben willen opgestart waaraan de basis van het afgewerkte product een luxe-houten kistje ligt, (concept bestaat uit een rechthoekig kistje in zwart-kleurig hout, zie afbeeldingen). Aangezien ik nagenoeg geen ervaring heb met het bewerken van hout, nagenoeg niet méér dan het slijpen van een potloot, zou ik graag beroep willen doen op jullie ervaring en kennis. Is het echter mogelijk dit zelf te maken met geen ervaring van houtbewerking? Is het mogelijk om deze ergens waar te laten fabriceren in zelf te kiezen maten? Heeft er misschien één onder jullie ervaring met de constructie van dit soort kistje waarbij ik terecht kan? Al bij al elke vorm van informatie is welkom!

  Je kan mij ook contacteren op gijsels.thomas@gmail .com

  Nogmaals, alle informatie apprecieer ik ten zeerste!

  Alvast bedankt!

  Thomas
  Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:   kist1.jpg
Bekeken:  612
Grootte:  16,0 KB
ID:    13100Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:   kist2.jpg
Bekeken:  615
Grootte:  20,7 KB
ID:    13101

 2. #2
  Athanor
  Guest
  Zonder kennis, ervaring en goede machines lijk het me onhaalbaar te denken dat je dit op korte termijn zelf kunt maken

  Laten maken zal zeker mogelijk zijn, maar gezien de vereiste kwaliteit en niveau van afwerking zal dat bewerkelijk zijn, zeker als de wisselende maatvoering geen serieproductie mogelijk maakt. Daarmee zal de prijs meebewegen.

  Fons

  P.S. Hierbij nog een paar links naar kistjes die ik gemaakt heb, zodat je een indruk van het werk.
  Link
  Link
  Laatst gewijzigd door Athanor; 28-01-14 om 22:55. Reden: Links toegevoegd

 3. #3
  Wat mag zo een kistje dadelijk kosten in de verkoop als ik vragen mag? Het zou namelijk goed kunnen dat je business case daar op omvalt. Ik schat dat zo een kistje om te maken (incl. Uurloon) al richting de 100 a 150 euro gaat. Als je het met de "hand" gaat maken in N. En dan wil je er nog winst mee maken en komt er nog 21% btw op. Een gemiddelde ikea consument valt in dat geval af als potentiële klant.

 4. #4
  Mooi kistje trouwens, Athanor! Die tweede is echt goed geslaagd.
  Laatst gewijzigd door Okke; 28-01-14 om 23:37.

 5. #5
  Interessante case, we hebben een tijdje terug een soortgelijke vraag gehad. Ik weet niet precies wat daar uit gekomen is, er werd wel geschreven om uit te wijken naar lage lonen landen e.d. Persoonlijk vind ik dat het best de moeite waard kan zijn voor een forumlid om er een leuk zakcentje mee te verdienen. Om wat een beter beeld te krijgen moet er wel wat meer informatie komen, t.a.v. de kwaliteit van de kistjes, soort materiaal (triplex oid) welk product en welke prijsklassen er in komt, de afwerking van binnen en buiten etc. De vorige keer met de kistjes vraag, zat ik midden in onze verbouwing en is het me een beetje ontschoten, maar deze keer moeten we er toch eens stevig tegenaan vind ik. Het is te gemakkelijk om weer lagen lonen landen te roepen, we moeten het hebben van onze inventiviteit en ook niet voor de hoofdprijs willen werken. Voor een simpel kistje lijkt me 100 euro veel te veel geld, maar ik ben benieuwd.

  jaap

 6. #6
  Naja, ik ga wel uit van het kistje in het voorbeeld natuurlijk. Want hoeveel tijd ben je kwijt aan het maken van zoiets? Een uurtje, mits ervaren houtbewerker? Van een ruwe plank wenge en wat messing beslag tot het kistje in de openingspost?

  Dan ben je al gauw 40 euro kwijt voor een zzp'er. Komt nog materiaal, afschrijving gereedschap, huur onderkomen bij. De topicstarter heeft het nml. wel over een bedrijf, niet over een eenmalig project.

 7. #7
  Het lijkt een gefineerd geheel uit essen en toen zwart gespoten... Leuk beslag erin...Binnenvoering ?

  Ben wel benieuwd naar de eventuele aantallen, lijkt me wel een uitdaging namelijk !

 8. #8
  Athanor
  Guest
  Ja Rick, dat beeld heb ik er ook van. Wij hebben nog een Fristho kast staan van 1978, toen was zwart gebeitst essen heel populair!


  Fons

 9. #9
  Hallo,

  daar hebbenwe weer het juwelenkistje.

  Dat is hier een paar maand geleden ook ter sprake gekomen.

  Ik herinner me nog de discussies over de prijs, uiteindelijk bleek dat ding spotgoedkoop maakbaar te zijn.

  Warom zou je dat niet zelf kunnen, een beetje handigheid is wel vereist natuurlijk.

  Maar als je enkel en alleen dit kistje moet maken, in aantallen, gewoon in verschillende maten, dan krijg je dat snel perfect onder de knie.

  Zorg gewoon dat je het juiste gereedschap in huis hebt, en ja dat kost wat.

  Maar zoek eens op het forum, echt nog niet lang geleden.

 10. #10

 

 

Labels voor dit Bericht

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top