Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6

Onderwerp: statief geweer

 1. #1

  statief geweer

  Een vriend van me is gek van metaaldetectie, en heeft twee statieven nodig om gevonden wapens op te plaatsen. Deze zijn zo goed als in de staat waarin hij ze vond, bedekt met schelpen en stenen, met ongeveer hetzelfde gewicht als een stuk beton. Iemand maakte voor hem een eerste statief, maar het is rommel en hij moest er bijna een jaar op wachten.

  Zie foto onder. Ik zou de plank uit beuk maken, van 30mm dik, en vergelijkbare vorken maken waar het wapen op steunt. De vorken zouden echter doorlopen tot op de plank, dus zonder een zwarte metalen buis. Vraag ik me gewoon af: hoe zorg ik dat de vorken stevig bevestigd zijn op de plank? Het wapen weegt en mag niet gaan wiebelen. Iets zegt me dat ik de vork moet verzinken in de plank.

  foto van huidig statief:


 2. #2
  Ik denk dat je naar "iets" moet luisteren Je kan een opgewigde pen-en-gatverbinding maken. Dat zit wel stevig. Zie hier, rechterrij, tweede van boven.

 3. #3
  Dat ziet er goed uit. Ik zal het een paar keer proberen op wat ander hout dat ik liggen heb.

 4. #4
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.554
  Die vorken kan je het best laten doorlopen tot op de plank. Die vorken moeten niet te dun worden want ze moeten ook stevig zijn in de lengterichting. Die gewigde penverbinding in combinatie met lijm is een stevige constructie. Maak de wiggen niet te dik anders heb je kans dat je hout splijt.

 5. #5
  Vorkjes zou ik even dik als het hout laten, zijnde 30mm.Bedankt voor de tip omtrent de wiggen.

 6. #6
  Als je een stevige basis wilt kun je er ook voor kiezen om ze richting plank breder uit te laten lopen. De steunjes krijgen dan een taps verloop. Heb je aan de onderzijde een bredere aansluiting en dus meer stabiliteit en met een mooie uitwerking denk ik dat de look ook niet verkeerd gaat zijn.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top