Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1
  Athanor
  Guest

  Sipke v.d. Weide Leeuwarder ambachtsman en gereedschap-slijper

  Ook in Nederland zijn de uitstervende beroepen vastgelegd. Hierbij een documentaire over de Leeuwarder ambachtsman en gereedschap-slijper Sipke van der Weide van slijperij de Eestroom. Hij is ooit als meubelmaker begonnen en wij hebben van dezelfde leraar les gehad. Dus regelmatig een goed gesprek over hout en gereedschap!

  Veel plezier! Fons


 2. #2
  Mooi ambacht en de passie spat er af. Wel net even te ver fietsen, dus moet zelf maar blijven oefenen op mijn keukenmessen ;-)

 3. #3
  Heerlijk filmpje! En laten we hopen dat er toch ook jonge mensen zijn die dit weer op zouden willen pakken.. maar of dat gebeurt?

 4. #4
  Liwadders op oans forum, wie su dat docht hewwe! Echt genieten Fons en leuk jullie gezamenlijke historie. Ik werd natuurlijk nieuwsgierig wie dat geproduceerd had en uit dezelfde serie Broer de Witte, klavecimbel bouwer.

  jaap


 5. #5
  Athanor
  Guest
  Ja Jaap, die had ik ook nog op het oog! Past goed in het thema van ons forum. Er is ook nog een van een zilversmid, maar ja die is misschien voor een ander forum.......

  Fons

  P.S. Ik wil hem nog eens een keer bezoeken, staat me iets van bij dat hij in een ver verleden nog als vakantiehulp bij ons in het bedrijf werkte...
  Laatst gewijzigd door Athanor; 19-01-14 om 21:31. Reden: P.S.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top