Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 11
 1. #1

  Drechselmeister Miditex FU175

  Vandaag een nieuwe aanwinst wezen ophalen, een houtdraaibank met FU en een motor van 1pk. Deze machine is technisch een identieke machine als de Midi van Schulte.
  Deze machine gaat de Woodfast vervangen voor de kleinere klussen Of ook de wat grotere klussen als mijn grote draaibank omgebouwd is voor het frezen.

  Ik heb bij de nieuwe draaibank ook geopteerd voor een bedverlenging, afstand tussen de punten word zo een kleine meter, vind ik persoonlijk polyvalenter.

  Omdat de machine nog in de originele verpakking zat kon ik bij het uitpakken goed zien waar de machine vandaan kwam, Taiwan zo blijkt. Zie je niet alleen op de doos staan, als je de onderdelen vast neemt voel je het zo al dat deze niet uit (communistisch) China komen Alles is pico bello afgewerkt, geen gietbramen, fijn geslepen bed, fijn gegoten gietijzer, de verf ligt er wat dikker op, etc.
  De hele afwerking staat op een hoog peil en dat is toch wel een verademing.

  De verpakking liegt niet, de onderdelen ook niet.
  CIMG3800.jpg

  Een meccanodoos is er niks bij.
  CIMG3799.jpg

  Om de machine op een werkblad of onderstel te plaatsen kan je kiezen tussen bouten of regelbare stelvoeten. Omdat de machine zo rustig loopt heb ik maar geopteerd om de stelvoeten te gebruiken. Blijkt later dat de machine gaat wandelen bij de zwaardere klussen kan ik altijd nog opteren voor de bouten inplaats van de stelvoetjes.

  Toerentalregeling (FU) en toebehoren zijn identiek aan wat Killinger gebruikt op zijn machines, dat zit dus wel snor. In de doos heb ik zelfs een DVD gevonden om de omvormer desnoods opnieuw te programmeren Er zit dus ook een digitale toerenteller op de machine, kan je steeds aflezen op welk toerental de machine aan het werk is.
  Alle onderdelen zaten dik in de conserveerolie, alvorens er kan gedraaid worden eerst maar eens met een vod en ontvetter aan de slag, werkt wel zo prettig.

  Alles op zijn plaats, tijd voor actie.
  CIMG3809.jpg

  Heel makkelijk dat het bedieningskastje met een magneet overal op de machine kan geplaatst worden, zo heb je de start/stop, links/rechts en vario steeds kort bij de hand.
  Tijd voor de eerste spanen nu, wat meteen opvalt, de machine draait ongelofelijk rustig en stil. Voor een relatief kleine machine voelt de bank toch heel kloek aan, met een berg power onder het gaspedaal Hier gaan we in de toekomst nog veel plezier aan beleven.

  Even wat gedraaid in (gewolmaniseerd) hout, dat gaat wel lukken zo te zien
  CIMG3812.jpg

  Ik ga dit topic later nog wel bij aanvullen als ik de machine wat zwaarder aan de tand gevoelt heb. Maar mijn eerste indrukken zijn sterk positief, de machine lijkt een wolf in schaapskleren te zijn

  Mvg,

  André

 2. #2
  precies een verslag uit een automagazine.

  Ga je hem ook grijs schilderen?

  groeten
  Ornament

 3. #3
  Een heel mooi formaat draaibank, daar wordt je heel hebberig van. Nieuwsgierig maar als ik copy/paste doe en naar google maar drie hits waaran 2 van ons forum.

 4. #4
  André van harte gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst. Ik ben benieuwd naar jouw testresultaten.
  Die van mij staan hier d.d. 18-01-2012. Een dijk van een machine!
  vr.gr. Jan Pranger.
  http://www.woodworking.nl/showthread...t=MIDI+schulte
  http://www.arstorno.nl [b:3c68c353]"hout-vormen"[/b:3c68c353]

 5. #5
  @Huib, Ja dat kan kloppen, het merk is nieuw op de markt. De machine zelf is er al een tijdje, oa verkrijgbaar als de Midi bij Schulte, in een andere kleurstelling ook bij Magma en Axminster te vinden. Nu dus ook als "Drechselmeister" op te markt. Deze laatste is heel overtuigd van de kwaliteit van de machine, ze geven namelijk 5 jaar garantie op het ding!!!!!
  De machine is zeer verzorgd afgewerkt, een beetje buiten verwachting zelfs moet ik bekennen. De relatief lage prijs zou anders doen vermoeden. Ik had mij verwacht aan een typisch Chinese afwerking, maar de Taiwanese versie is stukken beter zo blijkt

  @Ornament, de kleurstelling op de machine is in orde vind ik, die laat ik dus maar zo Kan dan misschien beter op het Autosalon gaan testen?

  @Jan, bedankt. Ik heb je test eerst nog eens nagelezen alvorens te beslissen over de aankoop van deze machine Dacht ook even aan een Killinger 1400, maar dat zou wat overkill geweest zijn. Deze nieuwe machine is perfect van grootte en sterkte, meer moet dat niet zijn.
  Binnenkort ga ik de machine wat steviger aan de tand voelen, de resultaten post ik hier wel.

  Mvg,

  André

 6. #6
  @ huib, Als je op Drechselmeister miditec FU 175 zoekt bij google komen er wel meer.

 7. #7
  Inmiddels gevonden en mocht ik met hout draaien beginnen dan wordt dit de bank. Heerlijk om mee te liften op de ervaring van.

 8. #8
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door designer-john Bekijk Berichten
  @ huib, Als je op Drechselmeister miditec FU 175 zoekt bij google komen er wel meer.
  oops

 9. #9
  Over die midi van Schulte heb ik ook eens wat geschreven...

  http://dehoutdraaierij.nl/galerij/Publicatie1.pdf
  vriendelijke groeten,

  Ronald Kanne


  www.ronaldkanne.nl
  www.dehoutdraaierij.nl

  facebook.com/ronaldkanne

 10. #10
  Ronald: wat is er mis met de Nova 1624? 8 toeren en de motorkop is draaibaar. Ik heb in de toekomst plannen voor deze, maar begin nu na jouw verhaal te twijfelen. Iedereen is lovend over de Midi maar waarom is de 1624 een verkeerde keuze?
  Groet,
  Pieter

  www.houtdraaien.com

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top