Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7

Onderwerp: vacuum klemmen.

 1. #1

  vacuum klemmen.

  Dag forumleden,

  Voor het afwerken van de onderkant mijn werkstukken, wil ik graag een vacuum systeem gaan gebruiken op mijn draaibank. Er zijn erg veel opties te vinden. Nu is mijn vraag wat voor systeem gebruiken jullie. Voldoen de system die jullie hebben?

  Een andere vraag is of een dergelijk systeem ook een schaal van 60cm aan kan of is dit te groot om veilig vast te houden.

  vacuum 1.jpg

  vacuum 3.jpg

  vacuum 2.jpg
  Dit is het systeem wat beschikbaar is voor mijn type draaibank.... het lijkt me echter nogal ver buiten de draaibank hangen en dus ook makkelijk gaan trillen. of heb ik dit mis?

  Ik hoor graag wat jullie reacties en aanbevelingen zijn.

  Groeten,
  Rik

 2. #2
  totaal geen ervaring mee
  ik gebruik altijd jamchucks
  lijkt me wel een zeer handig en snel systeem
  misschien iets voor in de toekomst

 3. #3
  Hoi Rik,

  Ik denk dat er maar weinig forumleden een vacuum chuck gebruiken. Het is best een grote investering voor een klein deel van de (voor de meesten) hobby. De meeste plaatjes die je laat zien zijn van het oneway vucuum system, duur maar met de beste pomp en een degelijke rotary adapter.
  Ik begrijp dat jouw bank geen holle as heeft? (ik herken je bank niet). De rotary adaptor tussen de chuck en de vaste kop levert inderdaad vaak de problemen op die je schetst. Aan de andere kant, maakt het heel veel uit? je werkt op een beperkte diameter aan de onderkant van de schaal...
  Ik gebruik (na wat aanklooien) het oneway systeem en kan je dus uit ervaring vertellen dat die grote schaal van 60 cm wordt al goed vastgehouden door een 8" drumchuck.
  Het is inderdaad een handig en snel systeem en ik gebruik het vooral als ik series maak vanwege het supersnelle in- en uitspannen.
  Ik hoop dat ik je iets hebt aan deze ervaringen.
  vriendelijke groeten,

  Ronald Kanne


  www.ronaldkanne.nl
  www.dehoutdraaierij.nl

  facebook.com/ronaldkanne

 4. #4
  Wat ben je dan al gouw kwijt voor zo'n systeem?

 5. #5
  @ Ronald,

  Dank voor de input. Ik denk idd dat er niet veel mensen op het forum zullen zijn die een dergelijk systeem gebruiken. Ik draai zelf op een vb36. deze heeft wel een holle as...maar heeft aan de achterzijde geen schroefdraad waar iets op kan. Er zit ook een kap aan de achterzijde die gesloten dient te zijn voordat de machine aan kan.
  Vreemde constructie... misschien is dat nooit helemaal goed doordacht bij het ontwerpen van de machine.
  wat je zegt klopt idd wel... je zet weinig kracht op de schaal dus het zal allemaal wel loslopen.

  Waar heb jij je onderdelen besteld als ik vragen mag. Ook vroeg ik me af welk merk vacuum pomp je hebt.
  Alvast bedankt.
  hier nog even 2 fotootjes van het type draaibank


  1_VB_36_klein.jpgvb36_handrad_3.jpg

 6. #6
  Waarom niet gewoon cole jaws of een longworth chuck?

 7. #7
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door henkverhaar Bekijk Berichten
  Waarom niet gewoon cole jaws of een longworth chuck?
  Dat zou een optie zijn, maar is beperkt. beide systemen gaan bijvoorbeeld geen grote werkstukken kunnen klemmen. Aangezien dit wel mijn wens is denk ik over vacuum klemmen omdat ik hiermee wel groter objecten kan klemmen. Daarbij geeft het me de mogelijkheid om bijvoorbeeld ronde objecten en zelfs ballen te klemmen.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top