Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7

Onderwerp: En een Fries erbij

 1. #1

  Smile En een Fries erbij

  Hallo,

  Ik lees hier al weer een tijdje mee en heb inmiddels het nodige op kunnen steken: hoog tijd om mezelf ook even voor te stellen. Ik ben Jan, 43 jaar en woonachtig in Veenwouden. Na een carriere in de IT hebben mijn vrouw en ik enkele prioriteiten bijgesteld en zijn we teruggekeerd naar Friesland waar ik mijn loopbaan voortgezet heb als huisman. Geen tijd om me te vervelen, met een opgroeiende zoon en een woonboerderij van 150 jaar oud, en er blijft gelukkig genoeg tijd over voor andere leuke dingen.

  Zo ben ik begonnen met de zelfbouw van luidsprekers en de ambitie om die zo perfect mogelijk af te werken, en op zoek naar tips kwam ik op fora zoals dit terecht. Inmiddels zijn we zo de nodige luidsprekers verder, een zelfbouw-platenspeler, enkele versterkers en dan ook maar een kastje om het allemaal op te zetten. Hieronder een foto waar volgens mij alleen het schilderij niet zelf gemaakt is

  IMAG0675.jpg

  Ondertussen nadert de voltooiing van mijn versie van Benchworks' MFTC. Net als de meesten hier heb ik een weinig riante klusruimte, die ik bovendien moet delen met een horde fietsen en de kerstversiering. De meeste projecten krijgen dan ook gestalte op de workmate op het terras. Maar na het MFTC-filmpje op Youtube was ik helemaal enthousiast: geweldig! Modulair op te bouwen, dus geschikt voor in het klushok of buiten in de zon. En eindelijk een goede manier om full-size plaatmateriaal thuis te kunnen verzagen. Maar ook een behoorlijke omvangrijk project om te maken, zo op de workmate

 2. #2
  Welkom; ben zelf ook nog maar pas 'lid' van dit forum; heel leerzaam en informatief. Je speakers, en met name je platenspeler zien er erg goed uit; misschien een close-upje van de speler ?
  groets, Erik

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jan 2011
  Locatie
  Ouderkerk aan den IJssel
  Berichten
  1.297
  Wolkom!

  images.jpeg
  Laatst gewijzigd door houtenklaas; 07-01-14 om 19:53.

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Dec 2012
  Locatie
  Moergestel
  Berichten
  515
  Welkom, ben benieuwd naar de zelf gemaakte luidsprekers, platenspeler en versterker :-) foto's!!!!!!!

 5. #5
  Athanor
  Guest
  Welkom Jan! Je bent niet de enige ex-ICT er die een passie voor hout heeft ontwikkeld. Dat hebben we in de eerste jaren van het forum al eens geconstateerd. Ook in mijn verleden een levensfase geweest....

  Fons

 6. #6
  Hier nog zo een. Al laten mijn collega's mij het "ex-" niet echt waarmaken :-) Welkom!

 7. #7
  Even een close up foto van de luidsprekers:
  20140108_140337.jpg
  Persoonlijk was ik (dit keer) erg tevreden met het spuitwerk, ook al gebeurde dat met Action spuitbussen in de tuin. Toen de wind plotseling draaide was mijn bril geel en ik heb nog een week geel gesnoten De luidsprekers zijn een ontwerp van Thorsten Fischer, de Mark Start.

  IMG_0295.jpg
  De platenspeler is gebaseerd op een Sansui loopwerk. De motor is opgehangen in een doorgezaagde wijnkoeler die deels met zand is gevuld, het plateau en de arm zijn los daarvan in veren opgehangen en met zand verzwaard. De arm is, geheel over the top, een Kuzma Stogi met Dynavector element. Dat dit nou beter klinkt dan de platenspeler die ervoor stond zal ik niet zeggen, maar ik heb er wel een hoop plezier aan gehad om te maken.
  Bijgevoegde Afbeeldingen Bijgevoegde Afbeeldingen

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top