Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  Lightbulb Zelf traptreden maken

  Ik heb nu een open trap met houten traptreden die bekleed zijn met vloerbedekking en wil die graag vervangen door houten traptreden die ik dan zwart wil aflakken. En een antislip randje erin maken. Welk hout kan ik daarvoor het beste gebruiken? (lees: welk hout is het sterkst en heeft het mooiste resultaat). Is bijvoorbeeld 2 platen underlayment van 18mm op elkaar geplakt sterk genoeg en word dat wel mooi als ik het dan aflak. De traptreden komen op 2 punten te rusten. In het midden is er geen ondersteuning. Alle info is welkom. Alvast bedankt!

 2. #2
  Iets van inlands hardhout, beuken, eiken oid?

 3. #3
  Underlayment zal niet echt een mooi resultaat geven. Als je er niet teveel aan wilt uitgeven zou ik voor vuren traphout gaan. dat zijn meestal delen van 5 meter lang en 40 mm dik gevingerlast. Mooier is het om bijv. meranti te gebruiken. Dat is harder dus beschadigd minder snel. Of idd beuken, eiken noem maar op. Alleen dat kost wel wat meer dan vuren.

 4. #4
  Beuken kan meevallen, heb een tijdje terug een partijtje van ruim 1m2 voor €75,- gekocht via MP. Wel allemaal smalle delen en niet al te lang, maar met verlijmen prima bruikbaar, zeker als je het toch dekkend schildert.
  Vuren is een stuk minder hard en daarmee is de afwerking ook een stuk kwetsbaarder.

 5. #5
  Merantie vind ik eigenlijk nog te zacht voor een trap, maar als voordeel boven het vuren dat er geen kwasten in zitten, en wel beter te schilderen.
  sometimes you just need a bigger hammer

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top