Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 2 van de 2
 1. #1

  Zaagtafel vervangen van een felder BF5

  Ik heb een Felder BF5 van ongeveer 18 jaar oud.
  De machine is perfect in orde en wordt op geregelde tijdstippen grondig onderhouden.
  Het nadeel is dat ik een kleine roltafel heb.
  Ik kan dus geen platen van 2500mm in de lengte zagen.
  Op een beurs van houtbewerkingsmachines vroeg ik aan de vertegenwoordiger van FELDER of ik een langere roltafel kon bestellen voor op mijn machine, maar hij kon mij geen antwoord geven.(hij zei dat de machine al redelijk oud was en wilde mij eigenlijk liever een nieuwe machine verkopen)
  Is er iemand die dat weet of dat wel mogelijk is.
  Liefst van het merk felder maar als er andere merken zijn die zo een zaagtafels (roltafel) apart verkopen is die informatie zeker welkom.
  Eventueel met enige aanpassingswerken of zou je mij dit afraden.

  Met vriendelijke groeten.

  Tom

 2. #2

  Re: Zaagtafel vervangen van een felder BF5

  Dag Tom,

  Uit je vraag maak ik op dat je tevreden bent met je machine, maar dat de roltafel (jij schrijft zaagtafel) voor jouw doeleinden te kort is?

  De BF5 ken ik niet exact. Wél begreep ik van een monteur van Felder, tijdens montage van mijn Hammer B3, dat de lengte van de roltafel ook afhankelijk is van de grootte van je basisframe. Op mijn B3 comfort kan geen roltafel van 250 cm omdat de geleidearm van de oplegtafel dan tegen je frame aan zou slaan. Vandaar dat bij langere roltafels ook de basis langer is, zodat de geleidearm voldoende draaimogelijkheden heeft.

  Helder?

  Ofwel, als jij een standaard frame hebt is een maximale roltafel van 200 cm mogelijk. Houdt er wel rekening mee dat een nieuwe roltafel van Felder een vermogen kost!

  gr, Wim

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top