Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 1 van de 1
 1. #1

  Deur andersom laten draaien.

  De deur van de keuken naar het portaaltje bij de achterdeur draaide het portaaltje in, om meer ruimte te krijgen voor een kapstok ed heb ik de aanslag in het kozijn verwijderd en aan de andere kant weer gemaakt.

  Doelstelling was zo te werken dat ik niks aan de deur hoef te doen, alleen het kozijn wil ik schilderen. Ik heb gekozen om met het haalmes het meeste hout te verwijderen, leek me wel leuk om dat een keer te proberen en scheel natuurlijk ook met het stof.


  DSC03374.jpg

  De maat afschrijven met een kruisstaal, ik heb wel gecontroleerd of de nieuwe sponningmaat hetzelfde is als de bestaande, ook gecheckt of het kozijn recht was aan alle kanten.

  DSC03376.jpg

  DSC03377.jpg
  Bij het laatste hout weghalen het haalmes niet te ver doorsteken, eventueel uitschieten valt dan onder de aan te brengen aanslaglatten.

  DSC03384.jpg
  Foto gemaakt door m'n bijna 4jarige dochter, ik had het fototoestel op tafel liggen.

  DSC03389.jpg
  Hoeken inhakken met de beitel, bij de bovendorpel heb ik de beitel meer gebruikt, is toch lastiger met het haalmes.

  DSC03410.jpg
  Aanslaglatten op maat maken met de vlakbank/vandiktebank/zaagcombinatie (bij gebrek daaraan)

  DSC03412.jpg
  Afwerken met de bandschuurmachine, om te voorkomen dat ik de machine scheef zou houden even een latje klemmen, op de juiste maat.

  DSC03413.jpg
  Nieuwe aanslaglatten erin.

  DSC03415.jpg

  Alleen nog schilderen, de naden om de deur lijken groot door het donkere hout.  Het kozijn was erg hard, het koste daardoor ook wel tijd om met het haalmes het hout te verwijderen en alles glad te schuren, maar het werkt wel.
  Met een beitel had ik minder strak werk gekregen, meer moeten plamuren.
  Bijgevoegde Afbeeldingen Bijgevoegde Afbeeldingen

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top