Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 21
 1. #1

  Nieuwe werkstukken showen!!

  Hallo woodworkers,

  Op de laatste dag van de kerstvakantie even rustig de tijd genomen om op dit forum rond te neuzen. Ik ben alweer een heleboel nuttige informatie tegen gekomen. Zag ook dat ik alweer lang geleden foto's heb laten zien. Ik vind het leuk om mijn laatste werkstukken hier even te showen:
  -Het betreft een beeld van een pauw van lindenhout met 'noesten-'ogen (bedoeling was van glas maar dat is mislukt), 60 cm hoog;
  -Een gesneden pot van verlijmd linden-,mahonie en populierenhout met een buddhabeeldje op de deksel gelijmd van ong. 30 cm hoog. De pot
  is ook hol, dus er kan echt iets in.
  -Nu ben ik bezig met een beeldje van een flamencodanseres uit lindenhout van ong. 40 cm hoog. Ik maak het na van een ansichtkaart, gekregen van een beeldhouwer in Beaune (Xavier Bouzerand, wie kent hem ook?)

  Wat vinden jullie ervan? Nog tips?

  Nog een vraagje: Weet iemand waar ik in de regio Apeldoorn een cursus houtdraaien kan volgen? Het lijkt me leuk deze techniek te leren om bijv. een mooi schaakspel te draaien.

  DSC02252pauw.jpg
  DSC02451.jpg
  DSC03550.jpg
  You have one life...live it!!!!

 2. #2
  Mooi! Hier moet je toch wel engelengeduld voor hebb?!
  gr Albert

 3. #3
  Wow...
  Die laatste vindt ik érg mooi
  Met een hamer past alles...

 4. #4
  Driewerf compliment! De laatste vind ik puur esthetisch de mooiste, maar wat je met de staart van die pauw hebt gedaan vind ik qua houtbewerking echt knap. Mooi hoe die knoesten gespreid zitten over de staart.

 5. #5
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1
  Erg mooi !! Leuk om zo eens je werk te zien. Qua houtdraaien kan je t beste even kijken op de website van Radius. Nu weet ik dat Apeldoorn onder de "veluwe" valt (hier ben ik ook lid van !!) . Misschien moet je eens contact opnemen met het contactpersoon van dit rayon. Hij heeft mij ook het draaien geleerd !!
  met vriendelijke groet,
  rick
  http://thewoodworkersattic.blogspot.com/

 6. #6
  Heb ik gedaan Rick. Ik kreeg hier ook al van iemand een PB'tje over. Zodra ik tijd heb (ja daar heb ik ook last van) neem ik contact met hem op. Misschien iets voor eind van het jaar........Bedankt voor de tip!
  You have one life...live it!!!!

 7. #7
  Dag Guus,

  mooi werk, vooral de pauw (mooi gedetailleerd) en de danseres is erg sierlijk. De franse houtsnijder is mij onbekend, ik zal een googelen..

  met vriendelijke groet,

  Hans

 8. #8
  Guus houtdraaien is een geweldige bezigheid. Als ik jou verder kan helpen doe ik dat graag. Wil je echt een paar goede lessen meer in jouw buurt - nou ja in de buurt? - neem even contact op met Christiaan Jörg, www.christiaanjorg.nl. Hij geeft professioneel draailes.
  vr.gr. Jan Pranger.
  http://www.arstorno.nl [b:3c68c353]"hout-vormen"[/b:3c68c353]

 9. #9
  Ja Guus die kan ik ook aanbevelen.

 10. #10
  Prachtig! En zeker die pauw.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top