Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  projectjes van de laatste tijd: wijn kistjes / fietskratje

  Ik ben redelijk fervent amateur wijnmaker en wilde graag een goede oplossing voor de opslag van de lege en volle wijnflessen. Inmiddels 8 kratjes gemaakt die ieder 14 flessen kunnen bevatten (12 rechtop en 2 liggend) In het kratjes zit ook een vakverdeling...of hoe dat ook mag heten. Het leukste van deze kistjes was wel dat ik begonnen ben met ruw hout en door schaven dat glad en op de juiste dikte gemaakt. Heb er nu al veel plezier van.
  DSC_0094.jpgDSC_0095.jpg DSC_0097.jpg

  In diezelfde lijn een fietskratje voor mn dochter gemaakt:
  DSC_0090.jpg

 2. #2
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.554
  Leuk gedaan en ook een goede oplossing als opslag voor als je er niet te vaak een fles uit wilt halen. Maar ik vind drank-gerelateerde zaken al snel leuk. ;-)
  Als je de staanders 1 of 2 centimeter hoger had vast geschroefd aan de dwarslatjes had je de kratjes kunnen nesten. Dat werkt makkelijker bij het stapelen en maakt de toren wat stabieler.
  Nu je de lange termijn opslag voor elkaar hebt wordt het tijd voor de korte termijn opslag, of te wel wijnrekken maar ik denk dat je dat als wijnliefhebber al goed geregeld hebt.
  Op de foto's is het niet goed te zien maar probeer bij het schroeven kops hout te vermijden. Je hebt de mogelijkheid om de dwarslatten in de zijkanten van de staanders te schroeven. Om dat het vrij dunne latten zijn moet je wel voorboren. En natuurlijk lijmen voor extra houdkracht.

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jan 2011
  Locatie
  Ouderkerk aan den IJssel
  Berichten
  1.297
  Mooie kratjes.
  Voordeel van het krat op de fiets van je dochter is dat ze niet meer met een vriendin voorop kan rijden. Levensgevaarlijk die mode van die bagagedragers voorop, in mijn tijd op de taxi menig keer een hartverzakking gekregen.

 4. #4
  @Wr1944, alles is inderdaad gelijmd, vadaar maar 1 schroefje in een plankje. Het eeste kratje heb ik nog eens uit elkaar moeten halen, kwam er toen wel achter dat het heel stevig vast zat.

  ik heb er kleine driehoekige pootjes ondergemaakt op de hoeken waardoor ze prima stapelbaar zijn zonder dat ze van elkaar glijden.

  ... En uiteraard is dit de opslag waar de wijnen liggen te rijpen. De grijpvoorraad ligt in een prima wijnrek ....

  Gr albert

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top