Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 9 van de 9

Onderwerp: compressor & tacker

 1. #1

  compressor & tacker

  Op zoek naar een compressor (ivm ruimte gebrek niet al te groot) kwam ik een setje van boshtitch tegen. De bedoeling is om de compressor te gebruiken met een tacker (voor rachels en lijstwerk op hobby niveau) en gereedschap schoon te blazen. Is de capaciteit voldoende en kan ik er later nog een iets zwaardere tacker aan hangen om bv spijkers van +- 8cm mee te schieten? Met capaciteit bedoel ik dat de compressor niet constant draait of bij het minste geringste aanslaat en voldoende power heeft qua bar.

  Het gaat om dit setje. http://www.toolnation.nl/catalog/pro.../id/40096?s=qw
  Laatst gewijzigd door Huib; 03-01-14 om 13:02.

 2. #2
  Compressor is prima voor nietjes en brads,DA nagels gaat ook nog, maar dan draait hij bijna continu. Voor grote spijkers heb je als je een beedje door wil werken,een 3 pk met min 50 liter tank nodig. Dit formaat valt meestal buiten het hobby gebeuren.

 3. #3
  Hallo Huib,

  Ga niet voor zo'n kleine ketelinhoud, daar ga je echt spijt van krijgen. 25 liter is het minimum, zelfs al wil je het ding alleen gebruiken om iets mee schoon te blazen. Als je eenmaal een compressor hebt wil je daar steeds meer mee doen en dat lukt je vaak niet met 6 liter.

  Voor sommigen hier is het vloeken in de kerk, maar ga eens bij de Aldi of de Lidl kijken als ze weer een compressor in de aanbieding hebben. Die zijn van verbazend goede kwaliteit en ook nog heel betaalbaar. Zeker voor hobbymatig gebruik zijn ze prima. En je vind altijd wel een plekje voor zo'n ding, ergens onder de werkbank of zo. Met een slang van voldoende lengte gaat dat goed.

  Succes!!

  Groet, Rob.
  "I may be left handed but I am always right"

 4. #4
  Ik heb net een Senco besteld (PC0968), ook een vrij compact model icm. een T-tacker van Dutack.
  Ik schat dat ie pas weer aansloeg na het schieten van een nagel of 60. En dat waren nagels van 5cm in een blok eikenhout.
  Vond ik nog best mee vallen voor een compressor met zo een klein tankje .

 5. #5
  @Rob, dat is toevallig want met regelmaat struin ik de bakken af bij Lidl en koop gereedschap dat je maar een paar keer per jaar nodig hebt en soms jaren niet.Vandaag stonden er compressors te koop voor net onder de € 100. Ga zo even kijken of ze er nog zijn en naar de inhoud van de ketel en andere specs.

 6. #6
  Hoi!

  Ik heb een Senco PC1010 compressor icm een Senco 18 Gauge pistool (Finishpro). Het setje ooit gekocht online uit Duitsland. Als ik me goed herinner was het setje tussen de 200 en 300€ Ben zeer tevreden over het pistool opdat er tot 50mm spijkertjes in kunnen. Ik heb dus een hele zooi spijkertjes liggen van 15 t/m 50mm die allen met het een en dezelfde pistool geschoten kunnen worden. De compressor doet zeer redelijk tot goed z'n werk, en is zeer betrouwbaar ook bij buitengebruik alle seizoenen rond...(+30 zomers tot -30 s'winters buiten) Wel is de compressor inderdaad aan de kleine kant. Voor wat schoon blazen waar bv Rob aan refereert, ben ik langer aan't wachten dan aan't schoonmaken. Daar heb je dus echt een grotere machine voor nodig. Ook heb ik eens een Senco 42XP op m'n (arme) compressortje gezet en met twee keer schieten moet ie dan onmiddellijk weer hard aan't werk. Efficient is dit dus geenszins.

  Groet Maurice

 7. #7
  Door de tip van Rob is het een parkside de luxe xl special limited edition geworden (exclusief verkoop Lidl) Voor 99,99 kan ik geen buil eraan overhouden of een heel kleintje en voor die prijs zat er ook nog 10m slang bij.

  De specs;
  motorvermogen 1.8 kw.
  compressie toerental 2850
  Werkdruk bar max 8
  drukvat volume 24 liter
  Theoretisch aanzuigvermogen l/min ca 270 (wat dat ook mogen betekenen)
  geluidsvermogen 94 db en dat is best wel herrie.
  onzekerheid K 4 db
  beschermtype ip20 (waar staat deze waarde voor?)
  gewicht 26

  Zitten ook nog twee aansluitingen voor de slagen 1 met drukregelaar.

  Nu nog een leuke tacker/nieter dus tips welkom.

  Wat denken de specialisten van deze aanbieding?
  Laatst gewijzigd door Huib; 03-01-14 om 16:58.

 8. #8
  Tackers en nieten van ecotools. Ik gebruik ze proffesioneel en ze zijn nog nooit stuk geweest. En met de nietjes en brads zijn ze ook niet duur.

 9. #9
  Ik wist niet dat ze momenteel een aanbieding hadden, leuk

  Tackers: ik gebruik zelf al een jaar of acht een low-budget tacker waarmee ik zowel brads als nieten kan schieten, tot 50mm. Het ding is behoorlijk gebruikt in die jaren. Heb daar ongeveer € 35,= voor betaald, waarmee ik wil zeggen dat er dus goede goedkope tackers op de markt zijn. De mijne is merkloos en ik weet echt niet meer waar ik hem gekocht heb, maar er zijn legio aanbieders. Voor hobbymatig gebruik prima.

  IP = International Protection Rating. Kijk even op Wikipedia onder IP-code, daar zie je alle tabellen.

  Groet, Rob.
  "I may be left handed but I am always right"

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top