Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6
 1. #1

  Lightbulb houtverbinding, voor doosjes, op tafelzaag

  Hallo,
  Weet iemand hoe je deze houtverbindingen kan maken op een tafelzaag met een enkel zaagblad? Kan hier een jig voor gemaakt worden?
  Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:   houtverbinding.jpg
Bekeken:  226
Grootte:  5,9 KB
ID:    12063
  Alvast bedankt.

  En beste wensen voor 2014!

 2. #2
  Je moet wel kijken of er een zaagblad op kan wat de dikte heeft van de vingerlassen. Anders moet je een verstelbare zaag/ slingerzaag er op zetten. Er zijn vele filmpjes op het www. die hierover gaan. Meestal Engels. Zoeken op box joints.

 3. #3
  Inderdaad , mijn probleem zit in de dikte van de vingerlassen in functie van mijn enkel zaagblad. Op het net vind ik filmpjes met dado-blades. Volgens een ijzerhandelaar is dit bij ons niet verkrijgbaar en zelfs verboden (zou met veiligheid te maken hebben (?) ).
  Een slingerzaag ken ik niet. Ga ik eens opzoeken.
  Wat bedoel je met een verstelbare zaag?
  Bedankt voor de reactie :-)

 4. #4
  Athanor
  Guest
  Kijk voor ideeën ook eens in mijn topic over het blokrooster. Daar zie je dat ik een proefstuk in vurenhout heb gemaakt met een gewoon zaagblad en daar bredere sleuven mee zaag. Hetzelfde principe kun je ook voor vingerlassen gebruiken.


  Fons
  Laatst gewijzigd door Athanor; 02-01-14 om 22:40.

 5. #5
  Er moet hier nog ergens een filmpje staan hoe je deze maakt op en cirkelzaag met een normaal blad. De eerste tand afschrijven, de rest mbv een vast punt in de geleider.
  sometimes you just need a bigger hammer

 6. #6
  ik heb hier een paar foto's van mijn "jig" staan: http://www.woodworking.nl/showthread...28box-joint%29

  en ik geloof dat matthias wandel ook een "boxjoint jig" op zijn website heeft staan, waarbij de breedte van de tanden ingesteld kan worden

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top