Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 11

Onderwerp: tapas plaaaaank

  1. #1
    Senior Member
    Ingeschreven
    Dec 2012
    Locatie
    Moergestel
    Berichten
    515

    tapas plaaaaank

    Voor kerst voor mijn zwager even een tapas plank gemaakt, hij hout van strak dus even een mooie olijfessenplank van onze houtleverancier :-) strak gezaagd en twee uitsparingen voor je vingers onderin gemaakt, afgewerkt (zoals in een ander draadje aangegeven) met olijfolie....

    IMG_3803.jpg

    maten 220x1000x40 mm

    Cas

  2. #2
    Mooie tekening ! Das voor of hele grote tapas of voor grote magen

    Wordt olijfolie niet ranzig na een tijdje ?
    Met vriendelijke groet,

    Martijn.

    Met de fouten die ik maak, creeër ik

    www.facebook.com/willemsontwerp
    http://www.willemsontwerp.nl/

  3. #3
    Ja, olijfolie kan ransig worden.

  4. #4
    Senior Member
    Ingeschreven
    Dec 2012
    Locatie
    Moergestel
    Berichten
    515
    @ CivixX, was voor een tapas plankje voor 9 man en eigenlijk al te klein....i

    ik heb ook nog een mooi stuk liggen met de schors er nog aan, misschien eens even voor hier in huis klaar maken..... alleen dan afgwerkt met een andere olie.


    olijfolie kan idd ranzig worden, hoorde ik op mijn post in afwerking........ ik zal dit even overleggen en even kijken of ik hem opnieuw in een andere olie moet zetten, maar......... hoe krijg ik er nu weer de olijfolie af.......

    Cas

  5. #5
    Joh, Caso, zo'n enorme vaart loopt het nou ook weer niet met de ranzigheid. Luchtig opbergen en na verloop van tijd een beetje schuren en een andere oplie er over. Als je er meteen wat aan wil doen dan helpt het als je die plank een paar keer met heet water afspoelt, droogt, even schuurt en dan een andere olie er over heen veegt. Dan komt het helemaal goed. Ik zelf zweer bij paraffineolie voor hout icm levensmiddelen maar druivenpitolie en walnootolie scoort ook hoog bij de meester-plankenmakers op dit forum.

    Erg mooi stuk hout trouwens!!

    Succes!!

    Groet, Rob.
    "I may be left handed but I am always right"

  6. #6
    @rob: die walnotenolie, is dat gewoon walnotenolie waarmee je ook kunt koken? Daar heb ik nog een fles van staan die ik dus misschien wel veel nuttiger kan besteden...

  7. #7
    @Meron: Yep! Wil je daar meer over weten, vraag het even aan Rick Koorman, die gebruikt het vaker.

    Groet, Rob.
    "I may be left handed but I am always right"

  8. #8
    Is walnotenolie wel zo handig voor een snijplank? als je iemand treft met een noten allergie, is al het eten dat bereid is op die plank is dan mogelijk "giftig" voor die mensen.

    Het lijkt me dan handiger om een "neutrale" olie te gebruiken

  9. #9
    @LMM: dat is dan ook een van de redenen waarom ik zweer bij Paraffineolie. Volgens mij is dat ook de reden waarom Rick Koorman tegenwoordig voornamelijk druivenpitolie gebruikt. Neemt niet weg dat walnotenolie een fraaie finish geeft. Op snijplanken inderdaad minder handig.

    Groet, Rob.
    "I may be left handed but I am always right"

  10. #10
    Mooie plank !! (had hem al even gezien natuurlijk)

    Walnotenolie gebruik ik steeds minder, compleet vervangen door druivenpitolie.Momenteel aan t experimenteren met paraffine-olie op aanraden van forumlid Heckemann. Da's het mooie van ons forum : leren van anderen door op te staan voor een andere werkwijze!!

 

 

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top