Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 11

Onderwerp: Voordeur maobi

 1. #1

  Voordeur maobi

  Beste forumleden,

  Bestaat er een mogelijkheid om te controleren of een geplaatste voordeur die reeds in ral-kleur gelakt, werkelijk uit maobi bestaat?

  Ik zal waarschijnlijk binnenkort in een rechtzaak verzeild raken met men ramenplaatser, en aangezien hij ook andere profielen geplaatst heeft dan die vermeld op mijn offerte en men inoxen greep begint te roesten, naast nog enkele andere plaatsingsgeschillen trek ik ook mijn voordeur in twijfel.

  Het meest ideale zou uiteraard een professioneel advies zijn dat ik , desgevallend het geen maobi zou zijn, mee in de zaak kan voorleggen.

  Alvast bedankt en prettig eindejaar!

 2. #2
  Ff vraagje,

  Nu weet ik niet wat exact de speciale eigenschappen zijn van Maobi hout, maar als je voordeur gedekt is gelakt en die blijkbaar aan je wensen voldoet, wat zou daar dan mis mee zijn?

  Ik snap nooit zo goed waarom iets van een exotische (?) houtsoort moet zijn als het vervolgens helemaal gedekt word geschilderd waardoor je van het hout niets meer ziet...

 3. #3
  Ik neem aan dat er specifiek Maobi hout is aangegeven, dan moet dat ook geleverd worden. Los daarvan ben ik het met je eens als de deur toch dekkend wordt geschilderd, maar dat is nu niet het probleemm (mogelijk)

 4. #4
  Ik zou zoeken naar een plek waar het kale hout zichtbaar is: slotsponning, brievenbusopening, misschien onder scharnieren. Anders ontkom je volgens mij niet aan destructief onderzoek: hetzij verf verwijderen, hetzij een monster uitboren. Andere methoden zoals soortelijk gewicht bepalen kunnen bij extreme afwijkingen een indicatie geven dat het ander hout is, maar het is lastig om het volume van een deur goed te bepalen.

 5. #5
  Bedankt voor jullie reacties, mijn voorkeur voor een houten deur ontstond vooral uit het feit dat deze steeds bijgewerkt kan worden indien beschadigd.

  Van mij moest het niet per se een exotische soort te zijn maar die werd mij aangeraden door de plaatser, ik ben nu vooral bang dat er een minder kwalitatieve soort geplaatst zou zijn waardoor ik later problemen zou kunnen krijgen...

  Deze vragen rijzen helaas uit het feit dat ik me op verschillende manieren spijtig genoeg bedrogen voel door de plaatser, vandaar mijn angst...

  @ Artharg, u spreekt over een moster uitboren, kan dit dan ergens getest worden of zo?

 6. #6
  Maobi valt onder duurzaamheidsklasse I, als bepaalde maten voor een deur niet voorhanden zijn mag een deurenfabrikant
  ook een alternatief toepassen (ook duurzaamheidsklasse I zoals Merbau of Afzelia Doussie) maar dan geef je dat ook aan naar de klant.
  Eenvoudig is even het slot eruit halen, daar de lak /grondverf verwijderen en bekijken welke kleur het hout heeft en hard is.
  Afhankelijk van de maten van de deur weegt een deur van klasse I hout zo meer dan 80 kg.

 7. #7
  Nog even over roest op rvs. Ik heb zeer veel beslag in diverse materialen verkocht. Een enkele keer komt het voor dat rvs, roestvaststaal en geen roestvrij,roest. Bij alle keren ben ik persoonlijk gaan kijken en heb ik de oppervlakte roest verwijderd met wd 40 en een keukensponsje. Hierna heb ik bij deze klanten geen roest meer gezien. Het betreft metaaldeeltjes die vanuit de lucht neerslaan. De merken die wij verkochten waren alle a- merken die rvsa4 leveren. Het is zonde als dit tijdens een rechtszaak naar voren komt.Succes.

 8. #8
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door stipe Bekijk Berichten
  @ Artharg, u spreekt over een moster uitboren, kan dit dan ergens getest worden of zo?
  Ja, dat zou dan ergens getest moeten worden. Ik zou niet weten waar dat kan, maar als je de verf er niet af wilt halen en nergens kaal hout hebt, dan zal je het zo moeten doen.

 9. #9
  http://www.shr.nl/

  hier kunnen ze een monster testen

  ps.
  maobi is volgens mij gewoon 1 van de merbau/mahonie vervangers.

 10. #10
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2011
  Locatie
  Boirs, België
  Berichten
  1.759
  Ik zou ook ergens het beslag af nemen en daar onder de verf af schrapen, dan vergelijken met online fotos van maobi of hier een foto plaatsen zodat we kunnen raden!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top