Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 14
 1. #1

  Wie ken doctors woodshop producten?

  Ik ben opzoek naar deze producten.
  Van doctor woodshop. http://doctorswoodshop.com/
  Wie o wie weet waar ze te koop zijn?

  Gr Bep

 2. #2
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.555
  Ik ken het product niet maar volgens hun website verschepen ze niet buiten de USA. Per 4 flessen van 16 ounce (dit is een gallon en komt even onder 1/2 liter) wordt $14 dollar gerekend. Ik ben bang dat je er naast grijpt tenzij een importeur instapt en een deal kan maken de fabrikant Mike Meredith. Z'n bedrijfje zit in het noord-westen van Amerika en z'n producten worden ook door regionale Woodcraft-zaken verkocht.

 3. #3
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door WR1944 Bekijk Berichten
  Per 4 flessen van 16 ounce (dit is een gallon en komt even onder 1/2 liter) wordt $14 dollar gerekend.
  bij mijn weten is 1 gallon iets minder dan 4 liter, ok volgens google: 1 US gallon = 3.78541178 liter

 4. #4
  Het is ongetwijfeld een goed product, maar volgens mij niet echt bijzonder. Het enige verschil dat ik zo kan zien met gebruikelijke brouwseltjes is het gebruik van walnotenolie in plaats van lijnolie of tungolie. Hij lult het lekker ("the only oil does not cloud the figure of the wood or darken with age. That can’t be repeated too often"), maar als puntje bij paaltje komt is walnotenolie een stuk slechter drogend dan lijnolie, en hij maakt mij niet wijs dat zijn olie echt droogt zonder siccatieven - ik vermoed dat zijn brouwsels, met carnaubawas, schellak, en microkristallijne was, zoveel vaste materialen (was, lak) op het oppervlak van het hout aanbrengen dat het niet of slecht drogen van de olie minder of niet opvalt.

  Ik denk dat de producten van bijvoorbeeld de Cokerije (op lijnoliebasis) zeker zo goed zijn - en als iemand perse een product op walnotenoliebasis zou willen zouden ze dat bij de Cokerije vast ook wel kunnen ontwikkelen. En anders denk ik het zelf ook wel voor elkaar te kunnen krijgen. Ik denk dat je met (cosmetische) walnotenolie, carnabauwas, en ja, persoonlijk zou ik wat terpentijn en siccatief gebruiken, een heel end komt.

 5. #5
  Mag ik mij van harte bij Henk aansluiten! gebruik iets op basis van Tungolie en verdun desgewenst met terpentijn of lemon olie (dat ruikt lekkerder...) Ik ben niet zo'n fan van lijnolie omdat het volgens mij iets meer de kleur van het hout vergeeld... Je "finish" wordt toch vooral bepaald door het draaien en schuren! Tungolie met terpentijn/lemonolie en evt sticcatief! in een aantal dunne lagen opbrengen... de mooiste afwerking! of probeer eens woodoc5... bevalt mij ook best goed!
  vriendelijke groeten,

  Ronald Kanne


  www.ronaldkanne.nl
  www.dehoutdraaierij.nl

  facebook.com/ronaldkanne

 6. #6
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.555
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door LMM Bekijk Berichten
  bij mijn weten is 1 gallon iets minder dan 4 liter, ok volgens google: 1 US gallon = 3.78541178 liter
  Ben ik een keer wat ruimhartig in m'n aanduiding inplaats van iets tot op de laatste molucuul aan te duiden krijg ik gelijk kritiek. ;-)
  Maar je hebt gelijk. Ik had zo gauw geen gallon fles bij de hand en keek op m'n conversie website. Daar dacht ik op US gallons te klikken maar m'n muis schoot door naar de UK gallons.
  Maar ik heb net een fles uit de recycling bin gevist ter bevestiging.

  P1011640q.jpg

 7. #7

 8. #8
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door dehoutdraaierij Bekijk Berichten
  www.dehoutdraaierij.nl
  Leuke muziek ook, onder dat filmpje...

 9. #9
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.555
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door henkverhaar Bekijk Berichten
  And Other Natural Flavours?


  ;-)
  Voor de goede orde: deze fles is van iced tea en is bedoeld voor menselijke consumptie. Ook al doe ik het mondjesmaat, m'n hout werk ik af met andere producten en daar neem ik liever geen slokje van.

  Flavours is de spelling volgens Queens English, flavors is de officiele Yankee spelling. Zie Websters woordenboek. Om de Amerikanen toch een steek onder water te geven probeer ik zo British mogelijk te spellen. ;-)
  http://en.wikipedia.org/wiki/Webster's_Dictionary

 10. #10
  @Bep: ik begrijp dat je gefascineerd bent door wat ze daar schrijven op die site, maar omdat ik op een dag een jaar of zo iets geleden, een werk stuk moest afleveren, en op wat voor manier dan ook geen knappe finish op het hout kreeg, ben ik even op zoek gegaan bij de lokale winkeliers (EKOPLAZA), en kwam daar één product uit een lijn van houtafwerkingsmiddelen tegen, deze lijn was min of meer onbekend bij mij en mijn kennissen, dit product heet "bijenwas een antiekwas op creambasis" de producent Wiertz.
  Ik snel naar huis en deze fabrikant op gezocht(hier link http://www.bijenwas.nl/) bleek dat deze firma een complete houtbeschermingslijn heeft, ik heb dan ook de bijenwas uit geprobeerd en moet melden dat dit voor mij de beste fabrieksmatige-gemengde bijenwas is,....dus zou zeggen kijk hier even op deze site, en oordeel dan want dit scheelt erg veel geld in niet betaalde verzendkosten, dit is namelijk een NEDERLANDSE firma!!

  Wat ik ook jammer vind is dat deze firma(doctorswoodchop) niet verstuurd buiten america, lijkt wel of steeds meer firma's niet buiten hun landsgrenzen willen versturen!!
  Laatst gewijzigd door handyman; 31-12-13 om 11:12.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top