Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 22
 1. #1

  Festool Kapex 88 vs 120

  Ik ben sterk aan het nadenken om een Kapex afkortzaag te kopen. Ik zit te denken aan de 88 versie echter ik ben bang dat als ik die eenmaal heb ik er spijt van krijg dat ik de 120 niet gekocht heb...

  Kan iemand hier iets zinnigs over zeggen (ervaringen).

  Met vriendelijke groet,

  Ralph

 2. #2

  Re: Festool Kapex 88 vs 120

  Ja. Niet over die Kapexen, maar wel dat je beter de 120 kan kopen als je nu al bang bent dat je spijt gaat krijgen. Meestal is die angst namelijk terecht. Dáár heb ik namelijk wél ervaring mee :-)

  Arthur

 3. #3

  Re: Festool Kapex 88 vs 120

  Mag ik vragen in wat voor situaties je de 120 echt nodig hebt. Ik ben beginnend en dit gaat mijn eerste afkortzaag worden.

  Met vriendelijke groet,

  Ralph

  PS wellicht nog andere tips voor een eerste afkortzaag aankoop?

 4. #4

  Re: Festool Kapex 88 vs 120

  Alles wat de kleine Kapex kan, kan de grote ook. En dan kan de 120 ook nog wat een langere zaagsnede maken door een dikkere balk. De kleine is volgens mij meer gemaakt voor de mobiele medewerker in de bouw. Ik kom regelmatig op een hele mooie scheepswerf waar megajachten gebouwd worden en die interieurbouwers die daar werken (van verschillende firma's) hebben allemaal een 120. Ik zou zelf ook voor de 120 gaan.

  jaap

 5. #5

  Re: Festool Kapex 88 vs 120

  De 120, die kost als je hem in Engeland durft te bestellen namelijk MINDER dan de 88 hier in ons kouwe kikkerlandje...:

  http://www.rexcrystal.co.uk/item.php?itemsID=960  En volgens eigen zeggen rekenen ze geen verzendkosten.
  Heb nog geen ervaring met deze specifieke websjop in Engeland, heb al wel veel producten in Engeland besteld en nog NOOIT een probleem gehad met verzenden/kosten/wat dan ook.

 6. #6

  Re: Festool Kapex 88 vs 120

  En dan de 240 volt bestellen? Moet je dan nog de stekker ombouwen of?

 7. #7

  Re: Festool Kapex 88 vs 120

  In een ENgelse webshop inderdaad goed opletten dat je de 240 Volt versie besteld.
  En inderdaad worden de Engelse machines met een Britse stekker geleverd. Ik zelf heb gewoon voor een paar euro zo'n adaptertje op de stekkers van m'n in Engeland gekochte apparaten geduwd.
  De kleinere Festool machines komen met een Plug-it kabel die vanzelfsprekend zo vervangen is door eentje met een europese stekker.

  Oh ja, voor alle door mij in Engeland bestelde machines kreeg ik van Festool Nederland gewoon de Toolpoints uitgekeerd na registratie van de machine.

 8. #8

  Re: Festool Kapex 88 vs 120

  Ik weet dat veel mensen beweren dat Festool Nederland moeilijk gaat doen als je een in Engeland gekocht appraat aanbiedt in verband met onder de garantie vallende reparaties.
  Ik ben daar niet zo bang voor omdat:
  • ik heel voorzichtig ben met m'n electrische gereedschap.
   ik geen prof ben en de apparaten dus relatief weinig gebruik, de kans dat ze binnen de garantieperiode kapot gaan is dus flink kleiner.
   ik niet bang ben zelf een apparaat open te schroeven om een onderdeel te vervangen. mocht Festool Nederland inderdaad moeilijk doen dan bestel ik het onderdeel gewoon en monteer het zelf wel.


  Maar inmiddels heb ik wel meer dan duizend euro bespaard door in Engeland te kopen.

  Beetje off-topic maar ik moest het effe kwijt...

 9. #9

  Re: Festool Kapex 88 vs 120

  Ik heb zelf de 120 en ik moet zeggen dat het echt een erg prettige machine is om mee te werken. Ik ben vooral erg te spreken over de dubbele laser die erop zit. De laser is erg zuiver als hij goed is ingesteld en dat scheelt behoorlijk veel tijd/gedoe.

  De laser zou voor mij de hoofdreden zijn om niet de 88 te kopen, zeker i.c.m. de zwaaihaak. De grotere(hogere) zaagcapaciteit is zeker prettig, maar gezien het prijsverschil zou dat voor mij niet de doorslag geven.

  Als je gebruik maakt van een laser of hoge stukken wilt zagen, dan zou ik voor de 120 gaan, anders is de 88 prima. Denk echter wel goed vooruit, want het zou zonde zijn om zoveel geld uit te geven en dan (later) nog iets tekort te komen.

 10. #10

  Re: Festool Kapex 88 vs 120

  Hoe zit het met de hoek fijnafstellling, is deze onmisbaar voor de wat fijnere houtbewerker en dus de reden van aanschaf 120 waard? Weet iemand hoe dat op de 88 is geregeld?

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top