Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  design meubels op de classica in belgie

  Er waren ook andersoortige meubels op de Classica in Kortrijk. Het soort waar ik niet zo veel mee heb. Een leerling timmerman zou zich schamen maar een intellectuele viva lezeres valt er misschien voor in het zwijm.
  Met ambacht heeft het niet zo veel meer te maken, maar oordeel zelf.

  jaap
  Attached files

 2. #2

  Re: belgische meubels

  Er is in België ook wel wat ander werk te vinden, hetgeen op deze foto's te zien is zeker niet representatief voor wat er aan ambachtelijke meubels in België gemaakt word. Blijkbaar was dat op deze beurs niet terug te vinden, spijtig.
  Na het lezen van de titel van het bericht verwachte ik toch iets anders..

 3. #3

  Re: design meubels op de classica in belgie

  @Kodama, je hebt wel een beetje gelijk en ik heb mijn bericht wat aangepast, want niks ten nadele van Belgische ambachtslieden. Ik heb prachtige meubels gezien op de classica en fantastisch ambachtswerk, maar daar had ik al 2 berichtjes over geschreven. Daar vond ik het timmerwerk wat hier staat niet zo bij passen, dus maar een apart draadje gemaakt. Het is misschien ook een stimulans voor veel forumleden als ze dit zien en denken: "dat kan ik beter!!".

  jaap

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2008
  Locatie
  Lembeke
  Berichten
  291

  Re: design meubels op de classica in belgie

  Ik ben zelf niet op de beurs geweest,maar herken de "Design" meubels. Ze zijn volgens mij ontworpen,geherinterpreteerd naar aanleiding van het thema Brazilian en Dutch of Belgian design, eerder dit jaar, ben er niet zeker van en ga het ook niet opzoeken want het oorspronkelijke Braziliaanse design was goed en verdient dit niet.

  Ik vind design een zeer uitgehold woord, jammer voor de echte vakmensen natuurlijk, maar de mindere goden moeten ook hun boterham verdienen....zoals overal.

 5. #5

  Re: design meubels op de classica in belgie

  Design, ik heb een hekel aan dat woord. Vooral in het houtbewerken en meubelsmaken. Ikzelf vind de traditionele meubels, zoals die van de Shakers, nog altijd de mooiste. In elkaar gezet met mooie verbindingen, en perfect afgewerkt. Veel beter dan die in elkaar geramde Ikea dingen van spaanplaat met plastic.

  De twee foto's spreken denk ik wel voor zich.

  Zo zag ik ook eens in een tijdschrift voor interieurinrichting een houten krukje staan. Ruw vurenhout, onbehandeld, met grote spijkers in eklaar gezet, en dat ding koste 85 euro! Puur en alleen omdat iemand het design noemde. Als ik dat krukje gemaakt zou hebben, zou ik hem nog niet voor 3 euro kwijtgeraakt zijn.

  Attached files

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top