Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6
 1. #1

  freeskop voor raamverbindingen

  Goede dag,

  Ik ben in het bezit van een freesmachine met een as van 30mm. Nu ben ik opzoek naar een freeskop(set) om ramen te kunnen maken. Hierbij gaat het om de hoekverbindinen. Je hebt hier van die speciale sets voor die bestaan uit 2 koppen.
  Weet iemand misschien een leuk adres waar ik z´n set voor een leuke prijs kan kopen Of een handige oplossing om misschien met meerdere frezen te werken..

  alvast bedankt

  Fijne dagen!

 2. #2
  Ik zal een slingerfrees of groeffrees nemen kun je mooi pen en gat verbindingen mee maken voor de hoeken van de kozijnen.

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2011
  Locatie
  Boirs, België
  Berichten
  1.759
  Met een gewone groeffrees en sponning frees kan je eenvoudige ramen zelf maken, je hebt wel in ieder geval een loopwagen nodig op de frees om de pennen te slaan.
  Ik zit zelf ook te zoeken naar een echte set freeskoppen, maar de prijzen zijn prohibitief. ik wil geen ramen gaan maken voor klanten maar wel de mijne, regelmatig vraagt men mij gewone eenvoudige ramen voor tuinhuizen of stallen die niet geisollerd hoeven zijn. die maak ik gewoon met een groeffrees, maar misschien bestaan daar specifieke goedkopere sets voor?
  Iemand ook een idee van hoeveel pk je moet hebben voor een echte stel freeskoppen, ik twijfel dat mijn 5 pk frees dat aan kan?

 4. #4
  5pk is volgens mij meer dan voldoende mijne is 4 pk en die is altijd voor dit werkt gebruikt, de echte freessets ben je zo 2dehand 5 a 600 euro voor kwijt (MP).

 5. #5
  Jullie bedoelen waarschijnlijk pennenschijven oftewel slisbeitels, deze worden gebruikt voor o.a de slisverbindingen bij ramen. Kenmerkend voor slisbeitels, de grote diameter, van 250mm tot 350mm en meer. Meestal massief stalen schijven met inserts, dus ook heel wat massa. Eens deze op toeren zijn werken ze als een vliegwiel, je hebt niet veel pk's nodig om de boel draaiend te houden, 3pk werkt al vlot. Bij gebruik op een toupie rekening houden met de max omtreksnelheid van de pennenschijven!!!!!!!!!!

  Freeskoppen zijn kleiner van diameter, meestal rond de 150mm, deze worden gebruikt op de toupie voor het aanbrengen van allerlei profileringen en sponningen.
  Zowel pennenschijven als freeskoppen kom je regelmatig tweedehands tegen, maar meestal met een redelijk fors prijskaartje eraan.


  Mvg,

  André

 6. #6
  Die freeskoppen zijn behoorlijk aan de prijs, ik zaag de pennen aan op de frees, bij een dubbele pen het tussenstuk in 3 tot 4 keer eruit. Met de 2 pk die eronder hangt zal ik ook maar niet beginnen aan zo'n blok.
  sometimes you just need a bigger hammer

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top