Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 2 van de 2
 1. #1

  Van forum kijken naar een actievere rol

  Hallo allemaal,

  Ik, Rutger, ben al enige tijd lid om inspiratie en kennis op te doen. De afgelopen drie jaar ben ik / zijn wij veel bezig geweest met het verbouwen van ons huis. Het huis is uit de jaren 60 wat niet garant staat voor heel veel door de bouw ingebrachte sfeer. Maar met een aantal veranderingen hier en daar, zoals de vlakke Bruynzeel paneeldeuren eruit en vier-vaks erin, het weghalen van een aantal muren om het hokkerige te reduceren, een aantal dakopeningen voor toestroom van natuurlijk licht, alle vloeren vervangen, hele huis isoleren, alle wanden (laten) stucen en zo verder. Dit waren vooral constructieve veranderingen, slopen, breken, gips, beton en allemaal heel nuttig maar niet echt leuk. Het wordt nu tijd voor het leukere werk.

  Het "hout bewerken virus" heb ik al een aantal jaar maar de laatste tijd wordt het wat sterker. Vandaar dat ik wat meer op dit forum wil gaan doen/lezen/reageren. Voor mijn houtbewerken heb ik zeg maar de standaard plus gereedschappen van Festool en Hitachi. Voor sporadisch voorkomende werkzaamheden koop ik een enkele maal bij een bouwmarkt maar ik ga liever naar de speciaalzaken, die zijn duurder maar het advies is -tig keer beter en de kwaliteit van werkelijk alles wat je er koopt, ook. Althans, dat is mijn ervaring. Van Festool beschik ik over een zaagtafel met diverse toebehoren. Onlangs heb ik voor de bovenfrees een freestafel gemaakt naar het model van Guido Henn (heb ook zijn boek gekocht). Superding! Vrij rap daarna nog een zaagtafeltje voor mijn decoupeerzaag, maar die bevalt nog niet zo. Gisteravond gegoogled op het zelf vijlen van gewone en cirkelzagen, dat lijkt me ook gaaf om zelf te kunnen.

  Wat mijn achtergrond betreft, ik weet eigenlijk niks van hout, heb er geen opleiding in gedaan en ben ook niet technisch geschoold (wel commercieel….). Ik moet dus alles leren en weet veel niet. Heel veel lezen dus, beetje proberen, links en rechts vragen en meestal maar gewoon ergens beginnen.

  Projecten die ik op stapel heb staan of mee bezig ben:
  * ombouw van een vieze ouwe garage naar een tuinpaviljoen/tuinhuis (ga ik weer mee verder in de zomer)
  * vervangen van de trap
  * bouw van een dubbele servies/boekenkast met dubbele kamer-en-suite deuren (is in de basis gereed, moeten nog deurtjes met glas in en aftimmeren)
  * bouw van diverse kledingkasten

  Ik doe niet alles tegelijk maar omdat we feitelijk in onze verbouwing wonen is het soms nodig/handig vast met het ene te beginnen terwijl het andere nog niet klaar is.

  Veel te doen dus!

 2. #2
  welkom hier en veel plezier hier, ook met je projecten.
  GROETJES MOOTJE

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top