Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  lijmen net boven nul

  Hallo allemaal,

  Nu het weer kouder word en ik geen binnenwerkplaats heb voor grote dingen ben ik gedwongen buiten te lijmen.
  Ik weet dat lijmen die op waterbasis zijn gemaakt niet werken onder nul. Maar net daarboven weet ik niet zeker. Ik heb bison d3 extra. De klemtijd is niet belangrijk want ik maak maar een laag per dag (beuken) schaven, lijmen en weer wat anders doen. De volgende dag als het weer goed is schaaf ik de volgende laag.(geduld is een schone zaak) Ik heb gehoord dat de lijm zwakker is bij 1 tot 5 graden. Maar is dat ook zo na 24 uur klemmen? Het gaat tenslotte om het eindresultaat tijd is bij een hobby onbelangrijk.

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2011
  Locatie
  Boirs, België
  Berichten
  1.759
  Als dat geen PU is dan moet je het beter boven de 5-7 graden houden, een goeie test is om wat lijm dun uit te smeren op een stuk hout, en als het enkele minuten later doorzichtig droogt dan is het goed, maar als het er wit uitziet net als kalkpoeder dan lijmt het niet.

 3. #3
  Het is polyvinylacetaat dus ik MOET boven de 5 blijven. Jammer.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top