Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 6 123 ... LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 53
 1. #1

  balken van 300x300 zagen?

  ik heb een berg eiken balken liggen van 300x300 mm een flinke kop maat dus. deze balken wil ik afkorten. hoe kan ik dit het beste doen? het is natuurlijk de bedoeling dat ik mooi haaks kan afkorten. ik heb al gekeken naar een zwaard zaag. maar deze gaan maar tot 200mm, en een kettingzaag vind ik te grof, en ik denk dat je daar ook niet zo haaks mee kan zagen. iemand een idee hoe ik dit het best kan aanpakken

 2. #2
  Protool heeft een zwaardzaag 330 mm bij 90 gr. Volgens mij heeft mafel een handcirkelzaag die 23 cm kan zagen. Nadeel deze weegt ong 60 kilo en is zeer aan de prijs. Mafel heeft ook een handlintzaag maar hier weet ik uit mijn hoofd niet de maximale Zaagdiepte van.
  Die grote cirkelzaag is volgens mij via de Duitse site te zien.

 3. #3
  Protool bestaat niet meer. Dit was een zuster van festool en ze zijn verder gegaan met de naam festool. Dus voor de zwaard zaag van festool kijk eens op www.festool.nl. Heb er onlangs mee gewerkt in het trainingcemtrum van festool in dalfsen..

 4. #4
  evt is met de kettingzaag afzagen en dan naschaven met de elektrische schaaf een optie, maar dat is wel tijdrovend dus niet handig voor tientallen balken

 5. #5
  30*30 flinke balken.

  Zal je toch naar Mafell moeten wat zwaardzaag betreft.
  Festool gaat maar tot 20cm en de 33cm variant is slechts voor isolatie materiaal geschikt (?)
  Mafell gaat tot 40cm en is wel geschikt voor hout, de ZSX Ec 400. Of eventueel de Twin versie met 2 motoren goed voor 2x3000W aan vermogen, voor als je haast hebt

  Ik weet niet hoe hoog die berg is en hoeveel zaagsneden het in totaal worden, maar is met de hand zagen geen optie?
  Balken van 30*30cm vormt al snel een berg natuurlijk , als je het niet vaak gebruikt is een Mafell een heel mooi, maar weliswaar duur grapje voor één project.


  Iets in deze geest ofzo?


 6. #6
  De vraag inderdaad hoe vaak je het zult moeten doen en welke investering dan geoorloofd is.
  Ik zou het zelf gewoon met de handcirkelzaag langs 4 zijden inzagen, dan kom je toch al gauw zo'n 90mm diep, totaal dus 180. Het stuk dat in de kern dat overblijft, van 120mm, zou ik dan met een handzaag te lijf gaan.

 7. #7

 8. #8
  welliswaar voor metaal bedoeld, maar met een bandzaagmachine kun je het in 2x wsl wel redden (300 diep zullen ze niet redden wsl).
  Die machines zijn niet zo duur, zeker 2e hands.. Kopen, gebruiken en weer proberen te verkopen zonder al te groot verlies :-)

 9. #9
  Hetzelfde probleem heb ik gehad laatst tijdens de bouw van mijn werkplaats. Balken van 200x200mm en de enige manier om deze mooi recht af te korten is met een kettingzaag welke een haaks bord eronder heeft. Een zwaardzaag is meer voor dakplaten en voldeed voor mij in ieder geval niet. De beste keus is dan een Mafell welke speciaal voor dit doeleinde zijn gemaakt, maar zoals eerder gezegd erg duur.

  Het beste werkte voor mij om ze in te zagen tot 130 met een cirkelzaag en de rest met een handzaag. Mocht je kiezen om de balk aan meerdere kanten in te zagen kijk dan wel goed uit naar het oppervlak waar je de mal op klemt. Wanneer dit niet recht is kom je slecht uit, een waterpas tussen de mal klemmen kan helpen.

  Succes

 10. #10
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1
  Nou...halverwege dit jaar heeft een vriend van mij geholpen om blokken te zagen van 40x40cm iepen balken. Gewoon met de kettingzaag en het geheel is er behoorlijk haaks uitgekomen....Dit is dan ook een vakman met vele uurtjes ketting-zaag-training....
  met vriendelijke groet,
  rick
  http://thewoodworkersattic.blogspot.com/

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top