Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 22
 1. #1

  Hoe het beste de oude verflaag te verwijderen van voordeur

  Beste forummers,
  Enige weken geleden heb ik een tweedehands voordeur gekocht in de kleur donkergroen. Leek mij een leuk project om hiervan een mooie deur te maken. Het deurbeslag heb ik netjes kunnen verwijdweren en met veel poetsen weer in topconditie gebracht.
  Een groot probleem bleek het slot te zijn. Er was geen sleutel bijgeleverd… en dan is het moeilijk zo niet onmogelijk voor een leek het slot uit te nemen. Na mij wat ingelezen te hebben op diverse fora (feitelijk cursussen voor inbrekers!) getracht dit op de door hen gedemonstreerde manieren te doen. Ge3let op het resultaat heb ik een duidelijk gebrek aan talent om als inbreker te werk te gaan en dus maar besloten het slot met slijptol en hamer te lijf te gaan. Het is mij uiteindelijk gelukt het slot te verwijderen, Phoe.
  Nu mijn “probleem” en tevens mijn vraag: de kleur, donkergroen dus. Ik wil de deur uiteindelijk strak wit hebben.
  Op welke wijze kan ik de huidige verf dan het beste verwijderen?
  1. Met de (band)schuurmachine(hoe zit het dan met het vollopen van de band?
  2. Afbijt en dan met een schraper de verf verwijderen en daarna schuren?
  3. Of anders??
  Ik zou graag gebruik maken van jullie expertise om dit aan te pakken en zo tot een mooi resultaat te komen en zie jullie berichten dan ook graag tegemoet!
  Hartelijke groet,
  Herman 2. #2
  Bandschuurmachines vindt ik linke dingen, je schuurt zo snel een kuil
  afbijt...kweenie, chemisch spul
  Ik zou zelf een verfföhn en krabber nemen
  Met een hamer past alles...

 3. #3
  Bandschuurmachine zou ik niet doen ivm berg en dal. Krabben met een föhn gaat prima maar je zal wel wat moeten plamuren. Alabastine heeft prima afbijt. De bio versie werkt wel minder goed. Gewoon schuren is vaak het snelst en je doet niet gauw iets fout. Als er hele dikke lagen opzitten dan zou ik branden.

 4. #4
  Hoi Herman,

  Inderdaad de methode van Toxiq is de beste manier, misschien wel niet de snelste (dan had je gewoon een nieuwe deur moeten kopen), maar wel de manier om je deur netjes te krijgen. De bandschuurder is te grof en je krijgt heel snel een onregelmatig resultaat.

  Afbijt is chemisch en je krijgt er ook niet alles weg.

  Geweoon fohnen, krabben en daarna schuren.


  Groet,

  Ad

 5. #5
  Oke, hier heb ik wat aan! Het zal op deze manier (föhnen, krabben en daarna schuren) inderdaad een heel werkje worden maar dat houdt me ook van de straat. Gaan we zo doen!
  Met dank aan de (snelle!) reageerders.
  Hartelijke groet,
  Herman 6. #6
  Een klein gasbrandertje werkt ook prima. Even opletten in de buurt van glas (maar dat moet je met de fohn ook). Wat erg helpt bij het verfkrabben is om een wetsteentje bij te hand te houden (een fijn schuurpapiertje op een plank geplakt zal ook wel werken) en dan zorgen dat je verfkrabber goed scherp blijft.
  Zelf heb ik zo'n beetje alle kozijnen wel een keer helemaal kaal gemaakt, gaat uiteindelijk best snel. Veel sneller dan alles weg proberen te schuren, dat is zeker.

 7. #7
  Als je met een krabber werkt, is het verstandig om de hoeken van de krabber af te ronden. Zo voorkom je lelijke krassen. Voor de moeilijke hoekjes gebruik ik vaak een oude beitel, wel oppassen dat je het hout niet "induikt".

 8. #8
  FF nog kort wat over bandschuurmachine. Dat kan wel maar dan alleen als je met een schuurraam werkt. Gewoon verfstripper (dat is zo'n hete fohn) en een krabber werkt het snelst. Met afbijt moet je ook krabben dus dat levert opzich geen voordeel. Na het krabben, eerst de boel opschuren van grof naar fijn. Daarna gronden en daarna plamuren. Dan weer schuren (plamuur vlakken) en weer gronden. Dan pas afschilderen

 9. #9
  Opnieuw sta ik weer versteld en ben ik blij verrast over de snelheid en de bruikbare adviezen die ik weer krijg!!
  @Roekie en Pylk: goed tips (gasbrander, wetsteentje en het afronden van de krabber) ga ik zeker doen
  @Zuma: om te zoenen! Een volledige beschrijving van wat en hoe ik het moet doen.
  Ik ga binnenkort aan het werk met al jullie goede tips en werkbeschrijvingen en laat zeker wat resultaten zien!
  Hartelijke groet,
  Herman 10. #10
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2013
  Locatie
  Stad Groningen
  Berichten
  731
  eeh even een iets ander bericht,loszittende verf delen weg krabben licht opschuren, oneffenheden glad plamuren, schuren, goed afnemen en belangrijk goede verf kopen sigma wijzonol nelf.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top