Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 14
 1. #1

  Op zoek naar mijn eerste draaibank

  Hallo iedereen.
  Onlangs gebeten door de houtdraaiersmicrobe en ik ben nu dus op zoek naar een goede starter machine. Uiteindelijk wil ik tafelpoten maken voor meubels, maar ik zie mezelf ook geregeld borden of kommen draaien. Eventueel later zelf iets artistieker .... Maar de focus ligt op tafelpoten.

  Ik heb al wat getoerd hier op het forum en velen raden een HBM 450 aan als starter.
  Onlangs eens geweest bij een draaier en die vertelde me toen dat die HBM's niet zo heel goed zijn en vlug hun waarde verliezen.

  Ik ben dan even gaan kijken naar verschillende 2e hands sites om te kijken of daar interessante machines staan. Ik zocht initieel een nova 1624-44 omdat ik hier veel goeds van hoor en lees maar die vind je dus zelden tweedehands en al zeker niet onder 1000 euro. Wat dus waarschijnlijk beaamt dat dit een heel goede machine is.

  Ik heb nu geboden op een huvema WL-1000 http://www.marktplaats.nl/a/doe-het-...Page=mympBuyer
  maar na wat lezen hier op het forum is het mij nu niet duidelijk of dit wel een goede koop is.
  Op papier heeft ie wat dezelfde specs als de 1624-44 maar ik lees hier gemengde meningen/ervaringen met Huvema. Een zogezegde goede / slechte periode (Europa / Azie) en ik weet dus niet in welke van deze periodes deze machine valt.

  Als jullie na het horen van mijn verhaal een andere machine voorstellen dan hoor ik dit ook graag. De Scheppah DMV-200 lijk mij ook heel interessant en in dezelfde range.

  Alvast bedankt om jullie expertise te delen.

 2. #2
  Volgens mij heb Scheppie nog een leuke bank staan, daar moet nog een meedraaiend center bij, en dan ben je klaar m te gaan, ik zou er eens een pm aan wagen als ik jou was.
  Houterig mannekke

 3. #3
  het bod op die bank vindt ik wel wat aan de hoge kant voor die kwaliteit
  zo snel verliezen die hbm's hun waarde nu ook weer niet maar als je zeker weet dat je nog lang plezier wilt hebben kun je idd beter voor een goede tweedehands zoeken

  een tijdje terug stond er nog een 1624-44 op marktplaats

 4. #4
  Bij de huvema kan je niet buiten het bed draaien. Dus voor schalen beperkt geschikt. Voor tafelpoten kan die wel

 5. #5
  Volgens mij heeft de bank geen center met Morse Conus 1 of 2 en maakt daardoor de toepassing van tal van hulpmiddelen zeer beperkt.
  De beitels die erbij zijn zijn gewoon waardeloos.
  De prijs is veel te hoog voor een zeer gedateerde bank als deze.
  De opmerking dat hij maar een keer gebruikt is moet je maar met een schep zout nemen.
  Groet,
  Pieter

  www.houtdraaien.com

 6. #6
  Bedankt voor jullie reacties, ik voelde de nattigheid reeds vandaar deze topic.
  Ik heb mijn bod ingetrokken en contact opgenomen met Scheppie. Als jullie nog anders suggesties hebben, laat maar komen.

 7. #7
  Hoi Zeon, mijn draaibankje is te koop. Het is een HBM 450, 3 jaar oud en hij doet het nog prima. Zeer geschikt als beginnersbankje.
  Ik vraag er 85 euro voor. Hij is te koop omdat ik onlangs een andere bank heb aangeschaft.

  Paul

 8. #8
  Beste Paul W,

  Mocht Zeon niet geïnteresseerd zijn in deze draaibank dan wil ik deze wel overnemen. Ik heb u een privé-bericht gestuurd.

  Vriendelijke groeten,

  Sam

 9. #9
  Hoi Paul

  Bedankt voor het aanbod. Ik denk dat ik wel liever direct voor een grotere bank ga, daar het uiteindelijke doel poten draaien is.

  Dus Sam, je hoeft u niet in te houden wel mooi dat je het zo formuleerde

 10. #10
  Voor 59,- heb je een verlengstuk van 55 cm voor die HBM 450, waardoor je een afstand tussen de centers hebt van 45 + 55 = 100 cm. Kan je toch een behoorlijke tafel van maken. 85,- is geen geld voor zo'n draaibank! Maar ben al te laat zie ik. Dan maar door sparen voor een Vario denk ik.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top