Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6
 1. #1

  Uitschuifbare eetkamertafel

  Hallo,

  Ik ben op zoek naar een uitschuifbare eettafel. Basis 1.60 daarna uitschuifbaar naar 1,80 (max 1.90) en dan nog eens naar 2.00 (max 2.10). Liefst waar ik de inlegbladen onder de tafel kan opbergen maar dit hoeft niet perse.
  De poten moeten wel mee schuiven (dus geen aansteekbladen).

  De oplossingen die ik tot nu toe gekregen heb, zijn modellen waarbij het blad + regel 7 tot 9 cm dik worden. Dit is te dik. Ik wil er een stoel met armleuning onder kwijt (hoogte 69 cm) en ik wil de maximale hoogte bovenkant tafel 76 cm (ik wil er ook met de laptop aan kunnen werken).

  Ipv een tafel (laten) maken zou het misschien ook mogelijk zijn een kant en klare tafel uit de winkel in te korten ?
  Zou dit mogelijk zijn??
  De tafel die ik heb gezien is
  basis 1.90. Deze zou ik dus met 30 cm willen inkorten.Onder de tafel zit (uiteraard) het schuifsysteem. Dit heeft ook een bepaalde lengte. dus om nu 30 cm in te korten, moet er niet alleen van het blad af, maar ook van het systeem. Nu beweert de verkoper dat dat ten koste gaat van de stabiliteit van de tafel. (Is dat zo?)

  Ik zal de link van de tafel toevoegen. Alhoewel ik twijfel of je er veel aan hebt. De foto's laten niet echt de constructie zien. http://www.vandonzel.nl/hopedale-uitschuiftafel.html
  (Deze tafel is er ook in 1.60 maar dan is het net een ander model, waarbij dan de regel+ blad ineens weer veel dikker/breder wordt. Gevolg, onder de tafel van 1.90 kan je makkelijk met een armleuning, onder de tafel van 1.60 niet).

  Heel lang verhaal geworden, maar ik hoop zo dat iemand me kan helpen. Ik ben al echt heel lang op zoek.

  Groetjes Monique

 2. #2
  Staat hier niet iets naar je smaak bij??

  http://www.beslist.nl/products/r/uitschuiftafel/

  Groet,

  Ad

 3. #3
  Je zou denken...keuze genoeg...moet iets tussen zitten...
  Maar helaas ..
  Ik kan er niet vinden wat ik zoek...

 4. #4
  Zelf maken levert meestal betere resulaten op dan iets zelf aanpassen. Er zijn zat methoden al dan niet met specialistische ijzerwaren om zelf een uitschuiftafel te maken.In basis zijn er drie a vier systemen:

  -Deelbaar bovenblad waar je in of meerdere inlegbladen tussen kan leggen
  -Naar een zijde verschuifbaar bovenblad waar je een aanlegblad achter kan leggen
  -vast tafelblad waar je extra bladen aan kan hangen
  -vast tafelblad waaronder aan weerszijden uitschuifbladen zitten

  Voor jouw doel zou ik voor optie 1 kiezen.

 5. #5
  Athanor
  Guest
  De optie die je zoekt waarbij de poten meeschuiven met het groter worden van de tafel is volgens mij niet gangbaar. Dat komt inderdaad de constructieve elementen niet ten goede, zeker met je eis dat er geen brede regeld onder kunnen i.v.m. bladhoogte en toegankelijkheid van een stoel. Dat vraagt m.i. om maatwerk, mogelijk zelfs een verborgen stalen draag-schuif constructie. Maar er is vast wel een inventieve meubelmaker op het forum die daar een offerte voor wil doen dat is het goede nieuws!


  Fons

 6. #6
  Is dit de tafel die je gezien hebt? Probeer een foto te maken van het systeem onder de tafel en post die hier, dan is er vast wel iemand die het kan maken voor je in de juiste maten.

  http://www.budgetmeubel.nl/shop/caro...fel-190x10060/

  Groet, Rob.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top