Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 2 van de 2
 1. #1

  Afwerken eiken eettafel

  Vorige week heb ik een eiken eettafel gekocht die ik dit weekend geheel kaal zal schaven/schuren/krabben. Nu wil ik het blad zodanig behandelen dat het tegen een stootje kan. Met kleine kinderen wil ik graag dat het blad niet direct veruineerd is als er met een viltstift op getekend wordt en dat nog te verwijderen is (mits niet al te lang na het incident natuurlijk).

  In deze thread http://www.woodworking.nl/showthread...eiken+eettafel komt het volgens mij erop neer dat V33 werkblad olie het beste resultaat geeft.

  Hebben jullie hier nog een andere mening over (hardwax, vernis, PU lak)?

  Gr. Thomas

 2. #2
  ik was zelf altijd een groot liefhebber van hardwax oil, b.v van Osmo. Het nadeel is dat het met eiken altijd wat goudgeel wordt op den duur. Heb net vorige afgelopen week het blad in de keuken en onze vloer in de Skylt lak gezet. Je ziet niet dat er wat op het hout ligt, het lijkt gewoon onbehandeld hout, maar je kunt er alles overheen gooien, zoals water of wijn etc, het trekt er niet in want er ligt een serieuze laklaag op het hout. Dus je moet eerst weten hoe de tafel er uit moet gaan zien en daar de best mogelijke afwerking bij zoeken.

  jaap

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top