Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7
 1. #1

  nihil budget horletoet grondschaaf

  Hallo allemaal,

  Mijn eerste dingetje op het forum. Omdat ik binnenkort lange groeven in een plankje wil maken ben ik hiervoor een stukje gereedschap aan het maken. Het is bijna af. 2013-11-27 19.29.44.jpg2013-11-27 19.29.26.jpg2013-11-27 19.30.03.jpg
  De blokkeerschroef is nog niet af en de zool moet nog worden gevlakt.
  De beitel is een 10mm inbus netjes geslepen en gepolijst. Het hout is robinia dat ik gekregen heb als afval van een kinderspeelplaats(stammetje) De kosten tot nu toe zijn 4,10 eur en een beetje lijnolie. De handvatten moeten nog even wachten tot ik tijd heb om te draaien. Jammer dat niet alle foto's niet even goed zijn.

 2. #2
  Goed gedaan.... Laat ff weten hoe lang de inbussleutel scherp blijft....thx

 3. #3
  De standtijd zal wel meevallen. Het koste me ruim een uur om de onderzijde te slijpen. Ik schat de hardheid hetzelfde als de oude houten nooitgedacht beitels. de schaaf gaat als eerste gebruikt worden op ceder. pas in het voorjaar ga ik beuken proberen. Dus de echte standtijd weet ik pas over 4 A 5 maanden.

 4. #4
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1
  Goed bedacht !!
  met vriendelijke groet,
  rick
  http://thewoodworkersattic.blogspot.com/

 5. #5
  Opmerking over de. Beitel(inbussleutel): de taak van het gereedschap is wezenlijk anders. Deze sleutel kan hele andere krachten opvangen dan een beitel. Laat je echter niet weerhouden om dit soort dingen uitproberen. Probeer ook eens andere merken want er zitten grote kwaliteitsverschillen tussen de diverse merken. Misschien is een goedkoop sleuteltje beter als een topmerk. Meerdere maten is altijd handig. Pas met dit soort probeersels wel op als je er machinaal mee gaat werken.

 6. #6
  Bedankt voor de info. Machinaal ga ik bijna nooit werken. Het geeft stof en lawaai. Dit mag ik niet in de keuken. Het verbaasd mijn vaak hoe snel je kunt werken met handgereedschap. Voor de prijs van één echte maak ik drie probeersels. Ik ga er ook nog een maken van 5 mm voor het kleine werk. Dan blijft een hobby leuk en goedkoop.

 7. #7
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door houtkever Bekijk Berichten
  De standtijd zal wel meevallen. Het koste me ruim een uur om de onderzijde te slijpen. Ik schat de hardheid hetzelfde als de oude houten nooitgedacht beitels. de schaaf gaat als eerste gebruikt worden op ceder. pas in het voorjaar ga ik beuken proberen. Dus de echte standtijd weet ik pas over 4 A 5 maanden.
  Ik denk dat die inbussleutel van veel harder staal is dan het Nooitgedagt staal.
  Mooi stukje gereedschap, hopelijk werkt hij goed.

 

 

Labels voor dit Bericht

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top