Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3

Onderwerp: Hout conserveren

 1. #1

  Hout conserveren

  Hoi,

  Wie kan me iets vertellen over het koken van hout in zout, hoe lang en hoe te drogen enz.
  Ik ben nieuw in het draaien van hout en was bij Baptist voor wat advies. De persoon daar zei dat met het koken van hout in zout je het rek en krimp verhaal van hout iets kan terugdringen.
  Heeft iemand hier ervaring mee?

  Alvast bedankt voor de reactie!!

  Groet,

  Marco

 2. #2
  Ik heb over koken gehoord, en over drogen door het hout te dompelen in PEG, maar nooit over koken in zout.

  Hoe dan ook, ik kook wel eens voorgedraaide schalen uit 'moeilijke' houtsoorten, zoals kersen of appel. Eigenlijk alleen bij fruithout, de rest droogt zonder dat soort problemen.

  Na het koken snel houtlijm er op (dat gaat dan gemakkelijk, want op het warme hout droogt het snel). Daarna is er een week of 2-3 waarbij ik dagelijks de schimmel er af borstel,
  en daarna droogt het met minder scheuren dan zonder koken.

  Dompelen in PEG (poly ethyleen glycol) heb ik nooit gedaan, omdat ik het spul niet heb en omdat ik gelezen heb dat dat de afwerkingsmogelijkheden beïnvloedt.

  Wat voor hout is het dat je wil koken?

 3. #3
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door marcovantrigt Bekijk Berichten
  Ik ben nieuw in het draaien van hout en was bij Baptist voor wat advies. De persoon daar zei dat met het koken van hout in zout je het rek en krimp verhaal van hout iets kan terugdringen.
  Dan was je er denk ik op hetzelfde moment als ik. Ik hoorde in de ochtend een gesprek over hout in vaatwasmachinemiddel enzo. Nog naar de Fijnhouthandel geweest en mooi hout kunnen kopen?

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top