Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2013
  Locatie
  Stad Groningen
  Berichten
  731

  cycloon stofzuiger mobiel

  Toch maar begonnen aan een beter afzuig systeem. En na veel filmpjes toch wel erg nieuwsgierig geworden. Tuurlijk wil ik een dikke festool zuiger met hepa filter enz maar dat kan bruin niet trekken. Pakket van eisen: De afzuigslang moet van hoog komen zodat ie niet achter mn geleiderail blijft hangen. (je hebt ook een slang geleiding plastic voor je geleiderail maar dat weiger ik te kopen). De opvangbak moet makkelijk te legen zijn met een normale vuilniszak. Vind stofzuigerzakken kopen een beetje zonde van nm geld. Ik had nog een consumenten stofzuigertje 1600 watt en die was al een paar jaar werkeloos.
  Ik heb 2 oude Wap stofzuigers maar dan moet ik weer naar de winkel om zakken te bestellen, eigenlijk moeten ze ook een nieuwe filter. (en mn geld is op) Als dat consumenten zuigertje het niet goed doet kan ik altijd kiezen voor een sterkere.
  men neme pion, slangen, stangen, afvalbak, heel veel plakband en een raar verijdbaar metalen meubeltje en wat reststukjes hout.

  IMG_2858.jpg
  IMG_2860.jpg
  IMG_2866.jpg
  IMG_2876.jpg
  Ik heb een varia aan stofzuigerslangen opgespaard en ik heb er een uitgekozen met een mooie kromming, dit heb ik met de gasbrander, lijmpistool en een rest stuk plastic van de zuigmond aanelkaar gelast. Oppassen dat het niet gaat branden zo min mogelijk vlammen.
  Het blijft lekker prutsen maar ik ben nu al dik teverden over het resultaat. Zuigt als een tierelier. het is wel zorgen dat je de boel niet laat verstoppen door te grote stukken op te zuigen, het zuigt zo hard dat eerst de pion inelkaar trekt en dan de plastic bak, dat gebeurde en poef een hoekje van de onderkant opvangbak is geinplodeerd, maar dat is nu een soort van onderdruk ventiel geworden.

  to be continued...

  Blom

 2. #2
  Mooi gemaakt. Dit is de manier van werken die mij ook aanspreekt. Gewoon beginnen met de dingen die je hebt en kijken of het werkt. Ik heb nog geen cycloon gemaakt. Heb wel een festool stofzuiger in gebruik. Posts als deze geven altijd weer nieuwe inspiratie.

  Ad

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jul 2013
  Locatie
  Oisterwijk
  Berichten
  211
  McGyver!
  Heel goed gevonden, als ik tijd heb ga ik dit systeem ook eens in elkaar prutsen.. :-P

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top