Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 18
 1. #1

  Festool EBQ in eigenbouw zaagtafel (op verzoek van WR1944)

  In een andere post over een freestafel gaf ik aan ook voor onderbouw van een Festool EBQ55 een oplossing had gevonden om deze onder een zaagtafel te bouwen, zonder de dure Festool hulpmiddelen aan te schaffen. Mijn versie kan wel mooier, maar functioneert goed.

  Ik heb een klosje met een tire-rap gebruikt om de aan-uit knop in aan te fixeren. Anders krijg je de machine al niet ingeduwd. De machine heb ik met een paar stukjes MDF geklemd onder een blad, dat in een gat in de zaagtafel valt.

  Over de machine heen loopt een rondhout dat ik gebruik om de zaagdiepte in te stellen. Fixatie vindt middels een klem met vleugelmoer plaats.

  Verbeterpunten: schakelaar op de tafel, nu zet ik de stofzuiger aan en de zaagmachine gaat ook draaien. Maatverdeling tbv de zaagdiepte. Verfraaiing van de materialen. Dit is allemaal gemaakt met restmateriaal. Zou wel een andere machine willen met een grotere zaagdiepte, maar voor 90 % van de gevallen is de huidige zaag voldoende.


  Nu de gevraagde foto's:
  Bijgevoegde Afbeeldingen Bijgevoegde Afbeeldingen

 2. #2
  neat way to solve the release toggle, like it a lot.

 3. #3
  Leuk opgelost. Ik heb ook een zaagtafel voor mijn festool gemaakt zie een vorige post. Ik heb de onderdelen besteld bij festool. Later heb ik het tyrapje vervangen door het festool klemmetje. Ik kon steeds zoeken naar die dingen

 4. #4
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Wim Kluck Bekijk Berichten
  Leuk opgelost. Ik heb ook een zaagtafel voor mijn festool gemaakt zie een vorige post. Ik heb de onderdelen besteld bij festool. Later heb ik het tyrapje vervangen door het festool klemmetje. Ik kon steeds zoeken naar die dingen

  Linkie? ik ben wel benieuwd!
  Laatst gewijzigd door matrex-online; 14-11-13 om 22:11.

 5. #5
  Fraai gedaan!

  jaap

 6. #6
  Jij bedenkt slimme oplossingen! Dat de afwerking niet perfect is, who cares? Ik niet in ieder geval, als het maar goed werkt, alles kan altijd mooier.

  Van mijn experimenten blijf ik vaak (meestal) het prototype gebruiken, omdat het gewoon al goed werkt. Dan kan het best gelikter, maar das dan weer zonde van de tijd. Wat dan wel weer jammer is, ik neem me steeds voor om foto's van het bouwproces te nemen als ik de uiteindelijke versie ga bouwen, maar ja, die bouw ik dus eigenlijk nooit Nooit foto's dus. Als ik WR1944 moet geloven maak ik dus nooit iets

  Groet, Rob.

 7. #7
  Klopt, het proces van het bedenken van oplossingen vind ik eigenlijk het leukst. Ben nu weer op zoek naar oude bladzuiger om die aan te passen zodanig dat je het blad direkt in de groene kliko komt. Zuiger op de bak, 100 mm flexibele slang eraan en uitvoer direkt in de bak. Een soort cyclone maar dan voor blad ipv zaagsel.

  Op de zaagtafel terugkomend, die bouw ik nog wel een keer net, omdat ik het tafelblad ook wil aanpassen. Heb links en rechts wel suggesties opgedaan, zodra dat zover is, en het toonbaar is, dan volgt er wel een plaatje. Tijdens het bouwen komt er nooit iets van, want ik ontwerp al werkende weg..

 8. #8

 9. #9
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2011
  Locatie
  Boirs, België
  Berichten
  1.759
  Opnieuw indrukwekkend van eenvoud, ik wou zelf ook een plan maken om de TS in te bouwen. Dit is gewoon een geweldige basis om verder op te bouwen.
  Het kantelmechanisme moet je enkel nog zien te behouden.

  Timothy

 10. #10
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.561
  Zo te zien heb ik weer wat los gemaakt. Maar om eerlijk te zijn is de uitspraak gepikt van het FOG-forum en dat zal daar ook wel ergens gepikt zijn.
  Maar het is wel een slimme oplossing. Ik zoek, zelfs op m'n CMS-tafel, nog naar een even simpele hoogteverstelling. Ik denk dat ik jouw pad volg en iets in elkaar fabriek voordat jij jouw methode gepatenteerd hebt. ;-)

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top