Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  danckaert vlak vandiktebank

  Ik heb een oude danckaert schaafbank staan , ik vraag me alleen af hoe de aandrijving van de doorvoer voor de vandikte bank hoort ,het heeft gewerkt met een vlakke riem van de electromotor naar de doorvoer aandrijving die je met een koppeling in en uit z'n werk kan zetten maar moet je deze dan kruisen ,want anders draait de doorvoer de verkeerde kant op, misschien heeft iemand hier een foto van

  rudy

 2. #2
  Moi Rudy,

  Heb je een foto van de huidige situatie oid? Dit is voor mij een beetje te summier. Verder is er in België een museum , mot.be, waar ze erg veel informatie hebben over oude machines, misschien kunnen zij je verder helpen.

  Groeten en succes ermee,

  Hans

 3. #3
  Draait de motor niet verkeerd?
  Normaal gezien word de platte riem niet gekruist, de asafstanden zijn te kort om dit zonder extreme slijtage van de riem te laten gebeuren.
  Even een plaatje gezocht van een gelijkaardige machine, daar zie je de juiste riemconfiguratie. Bij mijn weten is dit bij Danckaert altijd op deze manier gebouwd. Sommige types hadden een V-snaar naar de schaafas, de rollenaandrijving is altijd met een platte riem opgelost.


  5138333262.jpg

 4. #4
  bedankt voor de foto, dit is inderdaad de machine, ik heb er ook aan gedacht dat de motor verkeerd omloopt maar dit lijkt niet te kloppen met de schaafrichting.de aandrijvijng gebeurt nu dmv twee wielen Zal morgen nog eens kijken naar de machine

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top