Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  eenvoudig kistje van esdoorn

  Technisch niet de grootste uitdaging om te maken, maar wel weer voldoening als het klaar is. Aan een kennis had ik beloofd een klein kistje te maken om een kadootje in te stoppen voor de tiende verjaardag van haar dochter. Ik had nog wat esdoorn, plankjes van 12 mm dik gezaagd, geschaafd, onder 45 graden gezaagd. Een groef voor de bodem en een uitsparing voor het dekseltje, ik heb het me niet al te moeilijk gemaakt. Het ene dekseltje is van rode kabbes, de andere 2 gestreept van esdoorn en purperhart. Het knopje met de hand gesneden uit coração de negro. Met lichte houtsoorten als esdoorn zie je wel heel snel een donkere streep van de lijmnaad.
  De kistjes heb ik na het machinaal schaven met de excenter schuurmachine met P120 geschuurd en daarna met de hand 180, 320 en 600. Afgewerkt (voor het eerst) direct met was. Geeft een hele aaibare afwerking. Het knopje eerst met de vinger van lijnolie voor de kleur en daarna ook was.

  jaap
  Attached files

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  May 2009
  Locatie
  Oost-Vlaanderen, België
  Berichten
  281

  Re: eenvoudig kistje van esdoorn

  clean werk!

 3. #3

  Re: eenvoudig kistje van esdoorn

  Laat het technisch niet een grote uitdaging zijn geweest, het resultaat mag er wezen.
  Moai makke Jaap :!: Zou best kunnen scoren in en volgende kistjesmaakwedstrijd. Misschien een idee om uit te schrijven onder onze forumleden?
  Vooraal de kleurcombinatie spreekt mij aan, ben echter bang, dat het purperhart niet zo paars zal blijven? Waar vind ik trouwens van dat 'negro'hout?

  Kor

 4. #4

  Re: eenvoudig kistje van esdoorn

  Mooie kistjes Jaap. Vooral die deksels zijn geweldig. Dat Negro komt er mooi uit!!!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top