Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 14
 1. #1

  Snappy quick release system

  Is er iemand bekend met het Snappy quick release system?

  Het lijkt mij een mooi systeem maar wel prijzig.

  http://www.trend-nl.nl/nl/2293-snapp...release-system

 2. #2
  Ja mooi en werkend systeem. Festool heeft ook zoiets. Maar voor degene die goed werken betaal je wel een behoorlijk bedrag.

 3. #3
  Het systeem van Festool is een stuk uitgebreider, daar kan je niet enkel de bits en boren wisselen maar ook de (boor)koppen. Zelf vind ik de verschillende koppen fantastisch in gebruik. Het hele systeem zorgt er voor dat je alle klussen aan kan met één machine. Vroeger had ik altijd minstens twee machines bij met verschillende boren of bits er in, anders bleef je tijd verprutsen met het wisselen van tools.

  Het snelwisselsysteem van Festool is hier een hele vooruitgang gebleken, wisselen gaat razendsnel, die tweede machine heb ik tegenwoordig niet meer nodig.

  Mvg,

  André

 4. #4
  Ik ken het systeem van festool. Maar dan moet ik weer een nieuwe machine kopen. Ik heb er momenteel geen geld voor.

 5. #5
  oud hout
  Ingeschreven
  Jan 2012
  Locatie
  Goeree-Overflakkee
  Berichten
  2.505
  Zit zo'n snelkoppeling op een slagschroevedraaier?

  Wat is het voordeel ten opzichte van een magnetische bithouder?

 6. #6
  een magnetische bithouder is voor bitjes. Met dit systeem kan je snel wisselen tussen een boor en een soeverein en als het nog moet met een bitje Zonder steeds de spantang los te draaien als je het in een boormachine gebruikt.

  Volgens mij zit er een zelfde soort systeem op een slagschoevedraaier.

  Hier ook een filmpje over het systeem
  http://www.youtube.com/watch?v=ddaA3klJFKk
  Laatst gewijzigd door jefmen; 11-11-13 om 19:37.

 7. #7
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.555
  Je kan die snelwisselkoppen ook los kopen. De meeste bitjes en andersoortige rotatiegereedschappen met een zeskant met vergrendelgroef zo'n 5 mm van het einde passen er in. Als je bitjes hebt zonder zo'n groef kan je die op een slijpschijf er in slijpen. Festool heeft iets dergelijks ook in het assortiment. Alleen passen er de standaard zeskanten niet in. Typisch Festool. Maar als je het randje tussen de zeskanten licht wegslijpt (als het ware wordt het zeskant iets afgerond) dan past dat bitje ook in Festool opnames. Maar je hebt het niet van mij. ;-)
  Er zijn koppen die je moet openen door een huls naar voren of achteren te duwen. Anderen nemen een bitje op bij het insteken en moet je het bitje bij het uitnemen lossen. De laatste werkt iets handiger. Er zijn er ook met een veer in de bodem. Als je het bitje lost wordt het gelanceerd. Dat is een paar keer leuk maar het ligt bij mij, na een paar keer op m'n knieen tussen de houtkrullen naar bitjes zoeken, wel in een donker hoekje van een lade z'n zonden te overdenken.
  De magnetische bithouders houden de schroefbitjes redelijk vast maar als je gaat boren of iets dergelijks dan laat de houder het bitje los. Het enige voordeel is het met één hand kunnen wisselen van bitjes.

 8. #8
  Ik heb drie verschillende "snappy,s" in gebruik, afhankelijk van de klus:

  Een simpele magnetische voor snel en licht schroefwerk, merk weet ik niet. Smal waardoor overal bruikbaar, maar de bitjes laten er snel in los, waardoor ze snel zoekraken. Snel wisselen van bitjes is handig bij dit ding.

  Een vergrendelbare, die de bitjes echt vasthoud, voor schroeven en boren met boortjes met zeskantopname, vooral voor buiten als je bitjes in het gras kunnen vallen, erg irritant. Merk weet ik ook hier niet, maar ik gebruik dat ding al vijftien jaar, kwaliteit dus. Zowel voor erin als eruit moet er een ring ingedrukt worden, twee handen voor nodig, dus soms onhandig.

  Een "draaibithouder" noem ik het maar, waar een houder in zit die aan de ene kant een bit vasthoudt en aan de andere kant een boortje. Schroeven/boren met minimaal wisselongemak. Ooit voor weinig gekocht in een opheffingsuitverkoop voor vijf euro, merk piranha. Werkt heel fijn bij het bouwen van tuinhekken-huisjes-steigerhouten meubels en zo. Wel erg groot en lomp, en er moet voor zowel in als uit een ring ingedrukt worden. Dit systeem zou perfect zijn als er zonder verdere handelingen gedraaid kon worden, nu toch weer twee handen nodig, ik kom vaak een hand te kort (een hand met schroefmachine, een hand voor draaien bitboording en een hand om het werkstuk vast te houden)

  Verder heb ik mijn assortiment schroeven voor dagelijks gebruik teruggebracht tot een opnamemaat (torx 20) zodat ik bij een klus altijd aan een bitje genoeg heb.

  Ondanks dit alles blijf ik op zoek naar het perfecte systeem, omdat alle systemen toch nadeeltjes vertonen. Zal eens kijken naar dat Festool systeem, maar ja, ik heb geen Festool centen in de praktijk loop ik eerlijkgezegd toch vaak nog met twee machines te zeulen, een boren, een schroeven.

  Groet, Rob.
  Laatst gewijzigd door Heckemann; 12-11-13 om 09:48.

 9. #9
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jul 2012
  Locatie
  BE / Tienen
  Berichten
  463
  Als je voorlopig met het festool systeem (centrotec) wil werken zonder een festool machine, kan je dit eventueel door middel van een adaptor die festool maakt om hun centrotec boorkoppen op een andere machine te gebruiken. Nadeel hiervan is dat je machine langer en lomper wordt.... (de festool boorkop komt voor de originele boorkop, met de kopjes voor bithouders en festool boren valt dit wel mee want die zijn niet zo lang als een klassieke boorkop). Mischien kan het wat zijn in afwachting van ooit een andere machine, of als je volgende machine zowieso een festo zal zijn... Zoals eerder vermeld is het een werkelijk geniaal systeem.

  http://www.festool.be/NL/Products/Ac...A-CE-CENTROTEC

 10. #10
  oud hout
  Ingeschreven
  Jan 2012
  Locatie
  Goeree-Overflakkee
  Berichten
  2.505
  Voor de volledigheid. Bitjes worden verschillend uitgevoerd. Hieronder twee voorbeelden van groeven. De smalle groefjes (onderste bitje) zorgen ervoor dat ze in een goede bithouder goed vastgehouden worden. Deze hebben ook een ring die je naar voren of achter moet trekken om te monteren/lossen. Goedkope bites hebben deze groef niet, zodat ze eruit vallen, tenzij de bithouder magnetisch is.

  Als ik het goed heb is het bovenste systeem geschikt voor de snappy.

  bitjes.jpg

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top