Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 10 van de 10
 1. #1

  Houten plaat terug uit houten deur krijgen

  Hallo,

  Ik heb een vraag. In mijn achterdeur heeft ooit een vorige bewoner een kattenluik uitgezaagd en weer teruggeplaatst. Nu zou ik graag dit luik weer in gebruik nemen. Zoals op de foto te zien is, is de zaagsnede nog zichtbaar, zowel binnen als buiten. Er is overheen geverfd.

  Ik heb al geprobeerd het voormalige luik eruit te tikken met een hamer, maar dit geeft geen millimeter mee. Zover ik kan zien is er geen lijm gebruikt, alleen de verf, maar die heb ik al een beetje weggeschuurd. Weet iemand hoe ik dit houtstuk er weer uit kan krijgen zonder het hout te beschadigen door er met een beitel tussen te slaan o.i.d.?

  Alvast bedankt.

  Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:   DSC_0076.jpg
Bekeken:  230
Grootte:  47,6 KB
ID:    10198

 2. #2
  Links sluit het heel strak aan, aan de rechterkant lijkt kit te zitten. Kan je daar eens inprikken met een mesje? Alleen vastgeschilderd lijkt me onwaarschijnlijk, een zaagsnede is toch vlug 2 mm. Zit er geen schroef vanaf de onderkant ingedraaid?
  Anders gewoon met de decoupeerzaag eruit zagen.

  succes
  sometimes you just need a bigger hammer

 3. #3
  Ik zou de deur eens goed fixeren en dan toch nog een een flinke tik met een hamer geven, zou toch ergens een scheurtje moeten ontstaan. Ik heb ooit een het omgekeerde gedaan namelijk zon luik dichtgemaakt en dat gaat echt niet 100% pas. Er moet dus een dichtgestopte naad zijn. De dunste decoupeerzaagbladen zijn toch al snel een millimeter dus die moet er zijn, ik zou verwachten dat die is dichtgestopt met een lijmachtige kit.
  . . . Als er 1 gereedschap over de dam is staat zo je werkplaats vol . . .

 4. #4
  Hoi, bedankt.

  Ik denk dat jullie gelijk hebben vanwege de dikte van de zaagsnede zou er iets van kit te vinden moeten zijn, ik heb alleen nergens iets kunnen vinden. ik kan met een aardappelschilmesje een gaatje openwrikken aan de linkerkant, omdat daar iets meer ruimte is, maar dit geeft niet genoeg resultaat. Ik zal het nog eens met een flinke hamer proberen.

 5. #5
  Rondsnijden met een stanleymes, dan zou je ook eventuele bevestiginsmiddelen moeten voelen. Ik hoop voor je dat het niet met een goede houtrotvuller vastzit, want dan kun je je lol op...

 6. #6
  Je kunt natuurlijk altijd gewoon de nieuwe maat uitzetten en opnieuw zagen, als het zo vast zit dat het er niet uit wil dan zit het ook vast genoeg om te laten zitten en dus gewoon te doen alsof je voor t eerst iets uitzaagt
  . . . Als er 1 gereedschap over de dam is staat zo je werkplaats vol . . .

 7. #7
  Gewoon opnieuw uitzagen, als het gelijmd zit is het totale lijmoppervlak zo groot dat je het er nooit uitgetikt krijg.

 8. #8
  oud hout
  Ingeschreven
  Jan 2012
  Locatie
  Goeree-Overflakkee
  Berichten
  2.522
  Uittikken met een hamer kan je van twee kanten doen. Veel decoupeerzagen zagen niet helemaal haaks, dus dan krijg je hem maar van één kant eruit.

  Hoe zit het met dat logo? Daar zie je geen naad.

 9. #9
  Ik zie een logo van de deuren leverancier zitten. Misschien heeft de vorige bewoner het gat door die leverancier laten dichtmaken.
  En misschien kunnen zij dan ook advies geven hoe het weer te openen?

  Northgo in Katwijk.

  Groeten, Raymond

 10. #10
  als het een goede klusser is geweest heeft hij gewoon met wat kopieerringen e.d. een exacte kopie van het gat gemaakt en deze met een perfect passend stuk weer ingelijmd. Dat krijg je nooit meer los. Gewoon nieuw luik aftekenen en weer de decoupeerzaag erop. Niet moeilijk doen wat ook niet los komt.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top