Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  Stanley nr 3 aanpassen voor top peak beitel

  Beste forum leden,

  Ik heb een vraag. Ik heb onlangs een oude Stanley nr3 gekocht maar de beitel bleek te zwaar aangetast om nog goed scherp te krijgen. Door corossie bevatte het staal allemaal gaatjes. Ik heb dit chique opgelost door de aanschaf van een top peak beitel bij baptist maar...

  ... Deze beitel is een stuk dikker waardoor de schaafmond te klein is. Ik moet de schaafmond dus breder vijlen maar, en daar komt mijn vraag, kan ik dat het beste aan de voor- of aan de achterzijde doen. Of zijn er nog beter ideeen? Ik hoor het graag!

  Groet,
  Marco

 2. #2
  In principe maakt het niet uit, maar ik vind de voorkant makkelijker. Eerst zet ik met een blokhaak en een kraspen een streepje, en vijl dan tot het streepje net weg is. Niet te snel, eerst een beetje, kan je later altijd nog wat meer weghalen.

 3. #3
  Misschien een stomme vraag, maar heb je de kikker al naar achteren gezet?

  Grts, Raymond

 4. #4
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SunRayes Bekijk Berichten
  Misschien een stomme vraag, maar heb je de kikker al naar achteren gezet?

  Grts, Raymond
  Daar dacht ik ook gelijk aan, zoveel dikker is die schaafbeitel toch niet?

 5. #5
  De kikker naar achter was ook mijn simpele oplossing maar als ik de kikker naar achter zet vormt op een gegeven moment de achterkant van de schaafmond de beperking. De originele beitel is 2mm de peaktool beitel is 3mm. Onder de hoek waar hij door de mond moet maakt dat dus redelijk veel uit.

  Ik ga vijlen :-)

  dank voor het meedenken.

 

 

Labels voor dit Bericht

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top